Dag sportievelingen,

Ik ben Elias, en ik ben op het idee gekomen, om jullie onze verhalen, de foto’s, de ervaring van G-Sport te delen.
Wat wij willen is, om jullie G-Sport te leren kennen. Zelf zijn we (Sander en ik), pas wat later met G-Sport gestart (of toch individueel).

Heeft iemand die je kent een beperking, en kan niet terrecht in een ‘normale’ sportclub, dan is er voor die persoon G-Sport.
Tegenwoordig heb je G-Sport van elke sport. Dus niet alleen de bekende sporten zoals voetbal, rolstoeltennis, maar ook judo en badminton, de mogelijkheden zijn al mooi tegenwoordig.
Ik moet er wel bijzeggen dat je goed moet zoeken naar een club die dicht bij uw woonst is, want G-Sport is al veel, maar nog niet overal.
Ik ben zelf een zwemmer.

Mijn zwemmen is begonnen door een voorbereidings wedstrijd in Geel voor de Special Olympics (hierover meer later), en ik had daar meteen de smaak te pakken.
Later gezocht naar een club dichter bij mij in de buurt, en na een paar weken zoeken, ben ik dan uiteindelijk terecht gekomen bij Leuven Aquatics (de (g)zwemclub van Leuven).

Toch is zwemmen niet mijn eerste ervaring met G-Sport. Want jaren ervoor speelde ik voetbal bij Lommel United (ook bij de G-Afdeling). Daar heb ik het idee leren kennen van G-Sport.
Sander speelde daar ook voetbal, en richtte zijn eigen groep op (Sander zal hier zelf ook nog wel over schrijven), en dan heb ik nog even bij hem gevoetbald, maar dan uiteindelijk toch gekozen voor zwemmen.

Dit was mijn verhaal over mijn kennismaking met G-Sport.
Hopelijk hebben jullie er iets aan.

Groeten,
Elias

Meer info over mijn sporten: