IMG_5428

Jeugdsportfeest, wat was dat een beleving zeg

Wat mooie uitdagingen heb ik al mogen ervaren het voorbije jaar. Na te hebben gezwommen in Berlijn, en dan nu bezig om volgende zomer een triatlon te doen, was het toch al best druk. Allemaal dingen die ik alleen doe, maar toch zijn er berichten die mij echt heel hard aan het hart liggen. G-Sport bij de mensen krijgen was toch voor mij een groter doel. Allemaal leuk maar enkele weken geleden ging mijn hart sneller slaan…

In de mailbox van G-SportSE kregen we een mail voor een evenement bij te wonen (je vind meer op de pagina van Jeugsporteest 2023). Dit was zoals al gezegd wel een hele belangrijke. Op zo een evenementen kunnen we samen met andere G-Sporters G-Sport groter maken.
Dus na de uitnodiging ging ik al eens kijken wat ik voor hun kon doen. Ze vroegen voor reclame te maken op sociale media (sorry, misschien hebben we wat overdreven) voor hun event te promoten.

Wie organiseert het eigenlijk? Wel het is een samenwerking tussen G-Sport Vlaanderen en Stad Leuven. Wat krijg je dan? Een sportevenement in Leuven over G-Sport, met de naam ‘Jeugdsportfeest’. Je leest het goed, het is voor de jeugd. Die zondag (22 oktober) was ik best wel zenuwachtig, want ik wist nog niet echt exact wat ik daar mocht doen…
“Doe gewoon je ding, en zorg voor publicatie, en geniet er toch een beetje van”, dat waren de woorden van Bram (Sport Coördinator bij Sport Leuven).

Dat was allemaal voor niks nodig. Heb een super leuke dag gehad, veel mensen leren kennen en vooral (nog meer) respect gekregen voor de jongeren (ook kinderen) in de G-Sport. Om even een voorbeeldje te geven, ik zag hoe kinderen van 8-14 jaar in een rolstoel basket speelde, dat is natuurlijk niets nieuws, maar nu kon ik het van dichtbij zien en ervaren. Vooral hoe behendig zij zijn met hun stoelen echt indrukwekkend… Ook zag ik hoe trainers en begeleiders hun volledig geven in die sporten. Er waren nog wel mooie sporten, zoals schermen, wat ik ook nog nooit beoefend heb gezien door onze doelgroep. Jaja, ik was echt wild enthousiast van de voormiddag om naar sporten te kijken.

Na de middag was het helemaal anders, want dan was er een soort van ‘omgekeerde persconferentie’ tussen bekende Paralympiërs en dan de jonge G-Sporters waarbij ze vraagde stelden in de twee richtingen, dus iedereen aan het woord tegen iedereen. Dat was voor mij een mooi moment om te zien of ‘jonge’ G-Sporters opkijken naar de atleten die nu zich aan het voorbereiden zijn voor Parijs 2024. “Maar Elias, welke Paralympiërs waren er dan, hoor ik jullie al denken”. Wel dat waren niet de minste. We hadden Ewoud (meermaals Wereldkampioen in het wielrennen, en wel veel ervaring op de Paralympische Spelen), dan hadden we nog Laurens Devos (hij is een tafeltennisser, en ook meerdere spelen gedaan, en doet echt mee met de wereldtop), en dan hadden we nog Seppe Hemerijckx (hij is een Powerchari hockey speler, wat hockey is voor mensen met een fysieke beperking). Allemaal met veel ervaring, en ze weten echt wel wat trainen en presteren is. Perfect om hun ervaringen te delen met de jeugd.

Dat was toch het meest interessante van heel de dag, en wat ben ik blij dat ik naar dit JeugdSportFeest mocht komen. Ik hoop dat we samen met de media die je hierover vind online (bv de site van G-Sport Vlaanderen of bij ons bij G-SportSE), G-Sport dichter bij de mensen krijgen.

Bedankt nogmaals aan G-Sport Vlaanderen en Stad Leuven voor de uitnodiging.

Elias H.

Hieronder de Aftermovie die ik maakte.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *