B7390492-C521-46C1-9C86-970A07D84BC7

2023 wat een jaar…

Voor we beginnen, we hebben een (korte) video gemaakt over het voorbije jaar, en die vind je onder dit bericht. Dit bericht is er voor meer tekst en uitleg over wat voor mij een super gevarieerd jaar..

Lente 2022 kregen we belangrijk nieuws, ik was namelijk geslecteerd voor mee te doen aan de Special Olympics World Games in Berlijn. Ik weet het dit is nieuws van 2022, maar mijn voorbije jaar begon daar eigenlijk wel mee. Samen met een groot team van atleten, coaches, begeleiders en nog veel meer, begon ik met veel enthousiasme aan de weg richting dat grote evenement. Er kwam super veel bij kijken, maar toch was 2023 meer dan alleen de wereld spelen.
Al blijven we wel bij het sporten. Later meer over Berlijn zelf..

In het begin van het jaar leerde ik veel mensen kennen en maakte ik samen met een hele reeks van mensen mij klaar voor de Spelen…
Een vriend van mijn papa zijn zoon was personal trainer in Aarschot, en die wou mij heel graag helpen. Heel goede trainingen gehad, maar ook dit beleefd met veel humor en toch wel focus op de trainingen. Dat was ook een nieuwe manier van trainen, want daarvoor deed ik enkel lopen en zwemmen, en soms wel eens een kracht training, wat natuurlijk al niet zo slecht was. Hij begeleide mij zeer goed, en het had zo is zo veel nut.
Bedankt Ward…

Leuven Aquatics was ook nog steeds een leuke afwisseling voor zwemtrainingen te doen, met ons vast clubje bij het G-Zwemmen. Ik weet dat ik er dit jaar niet zoveel was, maar als ik er was had ik steeds een leuke training, en genoot er ten volle van. Op de voorgrond had ik veel aan de trainer Sam, die mij echt nog vele tips gaf om nog dat extra te geven op wedstrijden, trainingen maar ook voor mijn voorbereiding richting de spelen. En dan op de achtergrond had ik veel aan Tessa, zij volgde op de voet, en stond ook altijd klaar voor heel ons team.
Het mooiste moment van het jaar bij Leuven Aquatics was toen we met ons team een podium plaats haalden op de nationale spelen van Special Olympics in Mechelen. Wat een team, en wat een vriendschappen… Ook jullie bedankt!

Tegen begin mei zag ik het even niet meer zo helder door de stress rond de spelen. Ik kon mezelf niet altijd motiveren om te gaan trainen, en vooral omdat je niet wist wat er allemaal nog kwam. Gelukkig had ik een hand vol met mensen die allemaal zo trots, fier, en bezorgd waren zodat ik (na een goed gesprek) er weer volledig voor kon gaan. Hierbij bedoel ik vooral mijn familie en Sander (mijn beste vriend, die ook mee G-SportSE heeft opgestart). Jullie waren op die momenten echt wat ik nodig had… Bedankt!

Over de Wereld spelen zelf, wijs ik graag door naar de andere blogberichten hierover op deze blog (berlijn 2023 – De blog).
We gaan met dit bericht verder met het volgende op onze ‘tijdlijn’ van het jaar 2023…

Wat na Berlijn…
Wel het was allemaal heel overweldigend, en wist meteen na Berlijn niet zo goed wat doen. Ik had altijd gezegd we gaan triatlon doen, maar hoe of wat was nooit echt heel duidelijk…
In juli ben ik op vakantie geweest met mijn leefgroep, en genoten van de Italiaanse zon en sfeer. Veel minder gesport daar, wel wat wandelingen in vorm van ‘siteseeing’ en genoten van de rust.
Ook in augustus was dit het geval, gewoon even weg van de competitie…
In september gingen de trainingen van Leuven Aquatics zoals elk jaar gewoon van start. Rond die tijd begon ik ook terug met trainen in het zwembad en begon vooral vaker te gaan lopen. Wat dus een eerste stap was richting de triatlon. Het begon met enkele kilometers maar na twee of drie maanden haalden ik al bijna de tien kilometer.

Tegen het einde van de herfst en begin van de winter, begon ik mijn plannen te maken voor de volgende uitdagingen. Mijn wedstrijden plannen en kijken hoe het trainen opschiet voor de triatlons.

En het vervolg, zal voor 2024 zijn!!!
Bedankt aan alle mensen die mij gesteund hebben (die ik nog niet vermeld had)…
Tot snel in 2024

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *