https://www.mariekedefilm.be/

Een documentaire die mij en duizenden mensen zal bij blijven…

Intro

Dit is niet een blog bericht wat jullie normaal van mij gewend zijn. Er zijn verschillende pagina’s en groepen op sociale media die ik graag volg, en waarbij ik dan interessante berichten tegen kom.
Een paar jaar geleden was er groot maar droevig nieuws. Namelijk het overlijden van Mieke Vervoort, een vrouw die ongelooflijke wilskracht had.
Voor mij was ze echt een ster, en ik denk dat er meerdere mensen dit kunnen bevestigen. Nu enkele jaren later is er een mooie documentaire over gemaakt, die je nu online op VRT MAX kan bekijken.. meer daarover verder in dit bericht…

Pagina’s te volgen

Terug over die pagina’s op sociale media, je hebt een groep op facebook en die heet ‘Non-stop voor G-sport’, en daar vind je vele events, berichten van vele verschillende sporters en coaches, maar ook kijk tips over verschillende aspecten van G-Sport. Dankzij een ‘top-bijdrager’ binnen die groep zag ik vorig jaar dat deze toch wel emotionele documentaire werd uitgezonden in vele culturele centers, cinema’s en nog veel meer. Ik wou die al lang eens zien, zeker toen ik de reacties zag onder die berichten. Ook door mijn beste vriend Sander, werd ik meer en meer benieuwd…

En dan vorige week werd de docu ‘Marieke, Addicted to Life‘ uitgezonden op VRT Canvas en dan natuurlijk ook op VRT MAX. Mijn kans dus om het eindelijk te bekijken…
Iedereen zegt dat het super mooi, en vooral ontroerend was, en dat is het ook. Iemand die zoveel kracht geeft in de sport, en dan met die zware fysieke belasting nog zo veel kracht kan geven is wonderbaarlijk…

Straffe vrouw

Marieke heeft veel waters door zwommen en is vaak heel diep moeten gaan, en dat dan echt letterlijk en figuurlijk. Ze won meerdere medailles op verschillende spelen en disciplines. En dit allemaal met super veel pijn en last van haar vreeslijke ziekte. Ze vocht tot het einde…

Ik kan alleen maar zeggen dat het echt de moeite is. Op deze manier blijft ze toch bij vele (ook wereldwijd) een voorbeeld voor kracht, moed en nog zoveel meer. Deze documentaire is echt de moeite waard, en leeft Marieke dicht bij ons…

Hieronder nog wat meer info over de documentaire:
https://www.mariekedefilm.be

Foto: https://www.mariekedefilm.be

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *