IMG_0678

Weer een challenge (weekend) rijker … letterlijk dan

We zijn rond met het Special Olympics verhaal van de nationale spelen. In de maand mei had ik nog iets gepland waar ik zelf met gemengde gevoelens naar uit keek. Want na de Special Olympics was ik toch redelijk vermoeid, door al die indrukken en nieuwe mensen te leren kennen. Gelukkig had ik een warm gezin waarbij ik terecht kan voor even een time-out in mijn hoofd. Maar goed terug naar de maand mei…

Hu? Challenge Weekend? Wie organiseert dat?

Ja, ik kende het ook niet, maar dat is een avonturen weekend dat elk jaar doorgaat in het weekend van Pinksteren. Er zijn bewoners van Apojo die dit weekend al jaren doen, en dan bedoel ik tien jaar… Opzich leek dat raar maar dat heeft met de organisatie te maken. Neem nu bijvoorbeeld Branko, hem kennen jullie nog wel. Hij is een goede vriend van mij, en haalde nog enkele weken geleden goud op de Nationale spelen. Branko heeft op school gezeten bij TerBank. Nu is het zo, dat de organisatie van dit weekend AttrAktief is, en dat is een werking van TerBank. Je merkte dat iedereen iedereen wel kenden. Of toch voor de meeste voorzieningen. Kleine kanttekening, het is een weekend voor zowel leefgroepen met kinderen en jongeren maar ook voor voorzieningen voor volwassene.

Hoe ging het in zijn werk?

Eigenlijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen eten en slaapopstelling. Al kan je ook wel een tent vinden. Al de activiteiten werden georganiseerd door AttrAktief. Zowel de weg er naartoe als de activiteit zelf. Vanuit Apojo hadden we een hele leuke groep, met best wel wat verschil in leeftijd van bewoners. Van een Branko die 20 is, tot iemand van mijn leefgroep die al over de 60 is.
En daarbij hebben we de perfecte begeleiders voor dit avontuur. De Freek heeft veel ervaring in reizen en kamperen, en heeft ook al een wereld reis gedaan. En dan Thomas die al zo lang meegaat op die weekends dat hij begot niet meer weet wanneer zijn eerste Challenge weekend was. Handig dat Freek er was, hij kent zoveel van tenten, dat hij het merk van tent dat ik had, de tent binnen de vijf minuten recht stond… Het kon dus niet anders dan het heel avontuur worden…

Deze activiteiten deden we.

Om even een schema te maken… Vrijdag hadden we dus onze tenten opgezet, en dan lekkere (kamp-)spaghetti gegeten. Zaterdag werd de drukte dag. We begonnen met mountainbike in de bossen. En dat was op bepaalde plekken echt wel eng… Gelukkig konden we dit aan als groep. Wat uiteindelijk het belangrijkste was. In de namiddag hebben we gevaren op een kanaal met twee cano’s die aan elkaar waren vastgemaakt. Daar kregen we nog meer uitleg over het thema van het weekend. Atlantis… Na het varen hebben we een flinke wandeling gedaan in de buurt om dan in de bossen terecht te komen waar we konden klimmen. Dat parcours is gemaakt door echte professionals, die ook weer een link hadden met AttrAktief of TerBank. De hoogte is niet echt iets voor mij, maar dan heb ik genoten van gewoon even zitten en te kijken naar de andere… Oh ja, ik had ook nog een topscore gehaald met een spel om vanop een afstand een rink rond haken te gooien. Klinkt raar, maar ik kan het niet beter uitleggen…
Eenmaal terug aangekomen in het kamp, hebben we een gezellige bbq gedaan, met veel sfeer en dikke ambiance op de achtergrond door andere groepen rondom ons…
Ook was er een Free Podium zaterdag avond, maar toen was ik wat moe, en ben ik in mijn tentje gebleven, al kon ik natuurlijk wel de muziek en sfeer horen en voelen van daar uit…

Zondag was het vooral eerst opruimen, om dan te gaan wandelen naar mijn favoriete activiteit van het Challenge Weekend.. Het duiken in het zwembad, en met duiken bedoel ik dan met zuurstofflessen. Dat was echt super leuk, en heb er echt van genoten… Jammer genoeg geen onderwater camera gevonden, maar ik kan jullie verzekeren dat het tof was… Grenzen verleggen op en onder het water…
Na het duiken, zijn we terug naar de kampplaats geweest, en verder opgeruimd om dan terug naar huis te keren. Al hadden we wel een tussenstop gemaakt in de McDonalds…

Smaakt naar meer?

Het was echt genieten, genieten en genieten…
Ik had er wat stress voor en was ook heel moe, maar het was zeker de moeite, al weet ik nog niet of ik volgend jaar terug mee ga doen…
Dikke merci aan de organisatie en de begeleiding van heel het weekend.

Meer foto’s vind je op onze socials!

Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *