c1de77b3-8984-4940-8794-7fad7443cb82

Vrouwen in Sporten – mooi om te zien

Laten we beginnen met een paar afbeeldingen. Want dat zegt al veel over het onderwerp…
Dit vond ik deze week op sociale media

UK wint EK Vrouwen voetbal – image: Sportza
Tour de France Femmes – image: Sporza

Voila, dit zegt al veel, niet?
Jammer dat dit soms nog niet echt ingeburgerd is. Je hoort vaak over sport, maar dan (helaas) over mannen sporten. Echt jammer, want waarom zijn mannelijke (top-)sporters meer dan vrouwen (top-)sporters?
Alles is gescheiden met elkaar. Enkel bij korfbal is het gemengd. Het kan dus, al snap ik het ook wel, maar goed daar ga ik niet verder op in.
Ik wou gewoon even het punt maken, dat het jammer is dat we minder vaak horen hoe de vrouwelijke sporters het doen.

Deze week las ik ook een post van Team Belgium over dat het een jaar geleden was dat Nina Derweal in Tokio GOUD won! Toen heb ik toch ook gereageerd, en met resultaat dat ze het een ‘duimpje’ stuurde.

Het lijkt dat het allemaal gaat om de bekendheid en geld. Jammer, maar zij zijn even harde (top-)sporters. Dus ben ik heel blij met berichten of posts over vrouwelijke toppers in de Sport!

In G-Sport hoor je amper iets van de ‘verschillen’ tussen vrouwen en mannen in hun sporten. Elke wedstrijd in de zwemcompetitie is iedereen er, het gebeurd soms zelfs dat er dan een jongen mee zwemt met de vrouwen. Al moet ik wel zeggen dat heeft te maken met kleinere groepen, maar dat het kan toch prima?
Bij de Special Olympics doen ze bij de triatlon zelfs alles door elkaar. Daar fietsen de vrouwen ook gewoon soms tussen de mannen. En als ik het zo hoor daar ter plaatse is dat niet eens een probleem. Elke zijn klassement maar toch samen in de ‘race’…

“Iedereen telt” zeggen ze bij Special Olympics (Belgium), en dan gaat het volgens mij niet enkel over ‘beperkingen’.

Om maar te zeggen,
Geniet van (G-)Sport.

Elias

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *