20231116_120755008_iOS

Het zwembad is meer voor mij dan enkel zwemmen.

Steeds meer kansen komen mijn richting uit, en de trainingen beginnen ook echt vorm te krijgen. Al heb ik nog wel wat werk om dan in april de 10 miles te lopen in Antwerpen en dan in de zomer een triatlon te doen. Je zou bijna vergeten dat ik buiten dat sporten ook nog wel andere dingen doe ook. Zelf zeg ik er niet veel over, maar ik zit dus in een voorziening en heb een weekplanning met ook wat werk dat ik doe. Dit bericht gaat gaan over waar ik tegenwoordig vrijwilligers werk doe. Het was even zoeken met de jobcoach maar het is uiteindelijk in orde gekomen, ik mocht namelijk beginnen (als vrijwilliger) bij het stedelijk zwembad van Aarschot.

Dat werk doe ik nu al enkele weken, en ik geniet er elke keer van. Ik werk vooral om iets terug te doen voor de maatschappij. Zelf kan ik geen full time job aan, en doe ik dus vrijwilligerswerk. Het takenpakket is heel gevarieerd en soms ook wel goed nadenken, bijvoorbeeld de chloor waardes meten en opschrijven. Ook heb ik al creatieve dingen mogen ontwerpen voor de bezoekers te informeren over sluitingsdagen of vakantie. Vanalles te doen dus…

Voor dat ik daar werkte, vond ik het ook altijd een leuke bende, de redders bedoel ik dan. Was ook eigenlijk al van het begin dat ik in Aarschot ging zwemmen dat ze al trots waren. Heb 4 jaar lang bijna elke dag gezwommen om 7u s’ochtends, maar sinds na corona wou ik dat echt niet meer doen. Zelf kon ik niet goed meer avondactiviteiten doen en miste toch dat contact met andere, want in het weekend was ik dan ook snel moe…

Na mooie resultaten te halen én de komst van een nieuwe jobcoach, kon ik dan vrijwilligerswerk doen bij hun. En nog geen moment spijt van gehad.
Ook wil ik via dit bericht ook vooral stad Aarschot bedanken, voor de kans en de steun.

Kort bericht maar wel belangrijk vond ik.

Elias H.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *