IMG_2913

Zavelhuis on Wheels

Het lijkt erop dat we het ene event na het andere hebben, en vaak staat het al lang in mijn agenda maar nu stond ik daar ineens… Dit is eigenlijk ook een bericht over het Zavelhuis in het algemeen, want ik heb er toch wel een mooie band mee…

Zavelhuis…

Wat is het zavelhuis nu? Wel dat is een voorziening waar bewoners met een beperking samenleven in een leefgroepsvorm. Een beetje zoals bij mij in Apojo. Alleen is het daar wat kleiner, en daarvoor hechter. Veel vrienden van bij de zwemclub wonen daar, dus daarom heb ik toch een echte band met hun. Bijkomend dat mijn papa daar heeft geholpen om het op te starten. Een echte band dus met het Zavelhuis in Herent…

… Ons wheels

Vorig jaar ging Swings on wheels (nu Zavelhuis on wheels) ook door, en dus was dit de tweede editie. Het concept is eigenlijk simpel. Je kon je inschrijven om zoveel mogelijk ronden te skeeleren binnen enkele uren.
Jullie hadden nu wel gelezen dat er iets opmerkelijk is aan de naam ‘Swings on wheels’, en mensen uit de skeeler community snappen dit zeker, maar Bart Swings is momenteel echt een topper in het skeeleren en schaatsen. Hij haalde het voorbije jaar bijna alles op het podium. Echt een topper dus.
De link met het Zavelhuis is dat hij ook peter is van de voorziening.
Wat zijn de bewoners toch blij met zo een kanjer van een peter…

Sfeer

Zelf heb ik ook geholpen tijdens het event, door namen te noteren voor het tracking systeem, maar het meest belangrijke was natuurlijk de sfeer opsnuiven. Voor vele foto’s en sfeerbeelden verwijs ik je graag naar de socials van het Zavelhuis.
Ik heb super hard genoten. Heb weer gezien wat voor een fijne familie die groep is, en als je dan al die gelukkige vrijwilligers ziet, en dan zelf nog kan genieten, dan weet je dat het een top editie was. Plus het was nog super mooi weer…

Tot volgend jaar dan?
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *