IMG_2961

Special Olympics national games 2024: Dag 2

Na een drukke maar mooie dag gisteren was het echt een rottige nacht. Een ander bed, en veel lawaai in de slaapzaal maakte dat ik niet zo goed kon slapen. Maar goed, de specials zijn een avontuur, dus en dit hoort er dan bij. Zelf werd ik wakker rond zes uur. De vermoeidheid bij de andere was nog ok, en bij mezelf ook nog wel best goed. Uit ervaring weet ik dat dat pas komt vanaf de vrijdag (dag drie dus).

Zwemmen is het eerste nummer…

Bij de triatlon start je gewoonlijk met zwemmen. Ook op de Special Olympics is zwemmen het eerste nummer, gevolgd door fietsen en dan nog lopen. Mensen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik best goed kan zwemmen. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik veel tijd verlies bij fietsen en lopen, dus het zwemmen moet wel goed zijn.
Wel goed zelfzeker naar het zwembad gegaan, al moet het wel gezwommen worden. Gelukkig heb ik Branko dicht bij mij. Hij zit in dezelfde reeks bij de triatlon. Dus alle wedstrijden zit ik bij hem in de reeks. Elke dag strijden, om dan hopelijk zaterdag een mooi resultaat te halen.

Om 12u30 was het dan zover, we moesten naar de kleedkamer om ons klaar te maken voor het zwemmen. Ook hier is de ‘brother band’ heel aanwezig met Branko. Samen naar het bad, samen starten…
De start verliep goed, zelf haalde ik de eerste plaats met een tijd van 3min44. Daarna ben ik bij Branko gebleven, en hem super hard aangemoedigd. Hij werd knap tweede. Wat een topper die Branko…

Netbal en atletiek

Na de middag ben ik samen met onze hele groep naar een andere site geweest. Namelijk de atletiek en de netbal. Het team aanmoedigen is ook een belangrijk onderdeel van dit avontuur…. Wat deden de jongens van de netbal het super. Ze wonnen hun eerste drie wedstrijden, en daarmee gaan ze morgen strijden in de hoogste groep. Ook bij de atletiek werden er mooie wedstrijden gedaan. We haalden voor Team Apojo al twee zilveren medailles plus enkele lintjes. Trots trots trots…

Na al dat sporten krijgen we natuurlijk honger. We maakten samen met het team een lekkere bbq waar iedereen kon van genieten.
Dat was dag 2… Super leuk…

Elias

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *