swimming-small

Wordt je door prestaties gelukkig?

Beste sportieve volgers,

Zwemmen (of een andere sport die je graag doet) is belangrijk, en je moet er zeker voor gaan, maar is dit echt het enige wat je wilt? Altijd maar meer meer of beter en beter worden? Of doe je het ook voor de teamspirit en het gevoel? Op deze vraag geef ik graag mijn mening en geef er ineens een goed voorbeeld bij.

Jullie beginnen mij een beetje te kennen. Ik sport veel, en deel dat super graag met jullie. Het niveau dat ik zwem daar voel ik mij super gelukkig in.
Al komt dat niet altijd door goede resultaten, maar door het gevoel erbij. Het zwemteam, vind ik ook super belangrijk.
Het zwemteam? Ja het team.

Als er een wedstrijd gepland staat, zelf dan is er al een voorbeeld van teamspirit. Gaan we met heel het team? Ja, zeker weten, hoe we daar ook geraken, iedereen doet zijn best (zoals altijd in G-Sport). Dat geeft al een mooie boodschap aan je groep. 

Dan begint de wedstrijd, en zie je al je mede-zwemmers nog eens. Iedereen kent wel iemand van een ander team. Leuk om dan groepjes te zien van G-zwemmers die andere G-zwemmers aan het praten zijn.
Is dat dan niet het belangrijkste aan G-Sport? Elkaar helpen en steunen, en dat doet iedereen. Mooi toch?

Maar ik wijk af… Het ging erover of dat elke wedstrijd de prestaties belangrijk zijn? Ja zeker, zou ik zeggen, maar als ik dan zie hoe de zwemmers van andere categorieën het moeten doen met hun middelen, dan weet je ook dat prestaties niet het alles belangrijkste is.
Bijvoorbeeld, Wow, die jongen daar super goed, hij of zij kan heen en weer zwemmen in 30 seconden. Maar haalt die jongen uit zijn 30 seconden (heen en weer) meer uit dan iemand die met een begeleider samen moet zwemmen in 5 minuten (heen en weer)?
Nee, absoluut niet.
Voor mij is dit het echte voorbeeld van G-Sport: Iedereen doet wat hij kan, maar dan op zijn of haar mogelijkheden.

Comments are closed.