0CF71542-61E7-423F-A120-F619F2AF7641

Netbal? Dat was even geleden

Door al het zwemmen, fietsen en lopen, was ik al bijna vergeten dat er nog netbal werd gespeeld door Apojo. Dinsdag ochtend ging ik naar het lokaal van activiteiten voor te gaan zwemmen, en de begeleider die meeging naar het zwembad had iets gevraagd wat ik niet verwachtte… hij vroeg “Elias, zin om mee een netbal toernooi te spelen deze donderdag?” Wat een goed idee, had er direct veel zin in, want het was wel even geleden…

Na mijn zwemtraining ging ik dan met de fiets naar het sport complex in Aarschot, want daar hadden we afgesproken. Ik was daar eerst, er waren nog geen andere ploegen. Over ploegen gesproken, er zijn 3 reeksen van 5 ploegen, drie niveau’s dus. Blijkbaar is dit wel echt een goede opkomst, en dat allemaal geregeld door een overkoepelende organisatie voor sport in de provincie.

Het toernooi zelf… Als alle ploegen er waren startte de wedstrijden. Wij van Apojo hebben twee ploegen mee, de ‘C’ ploeg en dan een combinatie van de ‘A’ en ‘B’ ploeg. Voor de foto’s: de ‘C’-ploeg speelt in het blauw, en wij in het groen. Voorbije jaar heb ik niet veel gespeeld, maar twee jaar geleden heb ik wel wat wedstrijden gedaan, en was echt leuk om iedereen terug te zien. Ook was ik verbaasd van het niveau, eigenlijk elke keer opnieuw.

Over niveau’s gesproken, wisten jullie dat de A-ploeg vorig jaar op de Nationale spelen van Special Olympics goud heeft gepakt. Als ik dat hoorde was ik zooooo trots op hun. Onze netbal ploegen zijn dus echt heel goed. Ook hier verschiet ik van…
Het was natuurlijk wel nog even afwachten hoe die andere teams waren, want een nieuw ‘schooljaar’ betekend ook wel dat er soms mensen bij komen, maar ook soms mensen stoppen bij hun teams, of net zoals bij ons, dat we teams moesten ‘samensmelten’.

Na twee wedstrijden te hebben gespeeld, was het middag pauze. Onze begeleiding had broodjes voorzien, en omdat wij al vroeger klaar waren, zijn we ook eerder naar de cafetaria gegaan, daar was het dan op dat moment redelijk rustig.
Dat krachtvoer hadden we nodig, want de komende wedstrijden worden zwaarder dan eerste… let’s hope for the best…

De wedstrijden werden inderdaad heviger en veel spannender. Wel dikke pluim aan al die ploegen, en samen met de andere teams, haalden wij mooie resultaten, en konden we de beker in de lucht heisen.
Ook was dit voor mij even geleden, wat een team en wat een prestaties van ons, maar ook aan alle ploegen die er uiteindelijk een mooie dag hebben van gemaakt.
Tot snel,
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *