IMG_1919

Daar zijn de inschrijvingen voor komende wedstrijden…

We zijn nu een dikke week in 2024, en eigenlijk al veel gedaan voor G-SportSE.
Ik werk aan een nieuwe pagina op de website voor doelen en events. Waarbij ik bij dat laatste bedoel dat er toch al een paar gepland staan. En mag het dan juist dat zijn waar ik het in deze post het over wil hebben.

Zoals ik al vaker schreef, heb ik in Berlijn het competitie zwemmen achter mij gelaten, en dat ik ben gestart met trainen voor triatlons. Allemaal heel leuk dat ik weer vol aan het trainen ben, maar zonder uitzichten of wedstrijden wilt dat natuurlijk niet veel zeggen. Normaal was het de bedoeling om een jaartje te trainen en zoeken naar de juiste wedstrijden.
Na het hebben gesproken met verschillende mensen, denk dan maar eens aan Triatlon Vlaanderen en de mensen in mijn (sport-)omgeving heb ik toch een aantal events gevonden om mij volledig in te smijten…

Welke dan hoor ik jullie dan denken, wel omdat voor mij het fietsen toch nog niet zo simpel is (door nog niet het juiste materiaal te hebben) focus ik nu op open water, en eigenlijk vooral lopen, heb ik toch twee wedstrijden gevonden om mee te nemen, én ben ik zelf al ingeschreven.
Het gaat om de 10 miles van Antwerpen, een klassieke triatlon in Aarschot en een triatlon in Nieuwpoort waar bij je daar vrijdag het zwemmen hebt, zaterdag het fietsen (wat ik dus niet ga meedoen), en dan zondag het lopen. Zoals al eerder gezegd, ik maak nog een event pagina voor beidde wedstrijden.

Waarom koos ik deze events?
Wel de 10 miles wou ik al lang eens doen. En nu dat ik veel meer aan het lopen ben is dit ook wel leuk om mee te doen, en ook om te kijken hoever ik al ben. Dit gaat om 16km, en dat ik voor een jaar pas echt goed te lopen, nog niet zo simpel.
De triatlon in Aarschot, die wou ik graag doen, omdat het dichtbij is, en vooral omdat het mijn eerste wedstrijd gaat worden waarbij ik de drie disciplines direct achter elkaar ga doen, dit gaat ergens in juli zijn.
En dan als laatste de triatlon in Nieuwpoort is wel een heel leuk concept, en staat ook sinds vorig jaar op mijn lijstje voor het een keertje te doen. Zoals hier al boven uitgelegd, is het wel uniek, en wat ik er nog niet over zei, was dat je op die drie dagen een volledige ironman kan doen in afstanden.

Wat dan met Special Olympics?
Tuurlijk staat dat ook op de planning, en daar zal ik ook triatlon doen, en ook in het concept dat je elke dag een discipline hebt. Meer daarover natuurlijk later meer als de Special Olympics Nationale Spelen in La Louvière naderen…

Ga ik dat allemaal alleen doen?
Ook hier, ben ik nog vol lop aan het kijken hoe ik het ga doen. Dit gaan jullie nog horen in komende vlogs ook, want ook wil ik meer aan vloggen gaan voor jullie. Daarin kan ik dan hopelijk jullie voorstellen aan de mensen waarmee ik sommige wedstrijden ga doen.

Oh ja, en om af te sluiten, ik ben ook voor alles al ingeschreven (behalve de triatlon in Aarschot), dus er is ook eigenlijk geen weg terug…

Tot snel,
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *