IMG_2463

Lopen en zwemmen, wat een weekend en start van de week! Hoe kan dit?!?

Wat een weekend, en start van de week, maar ik kan het nog steeds niet geloven. We deden een zwemwedstrijd op zondag, en een loop uitdaging op maandag, en in deze post lees je er alles over, want wat een weekend en start van de week was dit…

Zwemwedstrijd in eigen bad

Zoals gezegd was er dus een zwemwedstrijd in Leuven, wat ons eigen bad is waar ik eigenlijk te weinig train, meer daarover straks meer…
De organisatie van de wedstrijd was dus voor onze club, denk dan maar aan onze eigen coordinator Tessa en het stad Leuven, maar ook onze vroegere coach Kevin die alles van geluid en installaties heeft gedaan. Via deze weg wil ik ook hun allemaal heel hard bedanken, het was top!

Zelf had ik gevraagd om maar aan één onderdeel mee te doen, en dat was voor mij de 25 meter vlinderslag, met als hoop om het enkel tegen Hans (mede-zwemmer van onze club Leuven Aquatics) te mogen zwemmen, maar niets was minder waar, want veel sterke zwemmers van de club Z-Geel die ook meededen, waaronder Jeff. Jeff kennen jullie zeker nog want hij zat mee bij het zwemteam waarmee we naar de Special Olympics World Games zijn geweest in Berlijn. Hij had daar super mooie resultaten gehaald, plus dat hij een super zwemmer is, ging ik het moeilijk hebben. Maar toen gebeurde het opmerkelijke… Ik won met 15 honderdste verschil. Ik kon het niet geloven. Hij traint super veel, en is veel jonger. Maar hij is echt sneller en technischer maar nu toch eens voor hem zijn deed mij veel deugd. Al gun ik het hem toch wel heel hard! Eigenlijk echt dé jongen die ik in Berlijn naast mij wou hebben tijdens dat toch wel mooi avontuur (lees hierover meer op de pagina van de Wereld Spelen).

Ik had hierboven al eens aangehaald, maar ik train te weinig bij onze club, en dat voelde ik wel, maar eigenlijk niet echt fysiek, maar dan mentaal. Zaterdag zag ik iemand van het team helemaal openbloeien als ik aan het wachten was voor de training. Hij stak direct zijn duim in de lucht, en zijn mama vertelde “Hij komt altijd heel blij thuis als jij er bent op training Elias”…. Dit deed mij echt wel iets. Moet ik toch over nadenken voor komend jaar, want ik mis hun ook wel vaak…

Hier de video van de zwemwedstrijd. Met dank aan Tony!

En dan hadden we nog de dag erna… Maandag

Het was echt wel een rollercoaster van emoties die zondag op de zwemwedstrijd, en het deed mij echt deugd. Maar de dag erna stond er nog iets anders op de sportagenda waarbij ik wou halen, namelijk al eens de 10miles lopen, want volgende maand sta ik aan de start van de 10 miles van Antwerpen 16km lopen…
En ik wou dat graag al eens gedaan hebben voordat ik daar aan de start sta…

Vorige maand zei ik tijdens een sportactiviteit van de voorziening tegen de sport begeleider dat ik dat graag al eens wou oefenen, en die was helemaal vol lof, en direct daarna zeiden enkele andere lopers dat zij ook mee wouden doen. En ja hoor, we maakten er een eventje van, en na in de voormiddag wat sportrepen te gaan kopen, enkele fietsen klaargemaakt voor de bevoorrading, gingen we met zes lopers richting de 16,1km lopen. Je vind het verhaal helmaal op onze socials, maar het was echt super!!!

Kleine spoiler, we did it…

Voila, nu enkele dagen rusten, en dan komt er nog meer aan op deze blog.
Tot snel,
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *