Atlete ambassadeur

Volgende stap bij Special Olympics!

Wat een weekend had ik gehad. Een weekend vol met Special Olympics afspraken, maar vooral genoten van een toffe groep en ook veel bijgeleerd..
Dit blog bericht gaat dus over een weekend vol SOB! Waarbij het draaide om de Special Olympics Atlete Ambassadeurs…

Wat zijn de SO Atlete ambassadeurs?

Ergens vorig jaar werd er aan een groep alteten gevraagd om een opleiding te starten voor ambassadeurs voor SOB te worden. Echt iets voor mij dacht ik, vooral omdat ik al veel deed voor hun, en meer het educatieve wou doen voor SOB.
Maar wat doen die dan juist?
Wel, de ambassadeurs die vertegenwoordigen de atleten zodat zij gehoord worden richting sponsors of andere bedrijven die Special Olympics niet zo goed kennen. Zij geven lezingen of presentaties aan die mensen. Daardoor word SO beter bekend bij het publiek, wat soms sponsors of andere financiële middelen geeft, want iedereen weet dat SO niets is zonder die extra middelen.
De groep bestaat uit een twintig tal leden, met elk hun verhaal en soms zelfs specialiteit binnen de organisatie. Bijvoorbeeld, er zijn twee dames die vooral over gezondheid bezig zijn, en die geven dan (vooral) uitleg over HAP (Health Atlete Program).

Zaterdag 16 maart

Terug naar voorbije weekend… Zaterdag hadden we een opleiding dag specifiek over hoe presenteren en wat het belang is van een leider of een spreker. Wat ook anders was dan vorige meeting was dat we met twee atleten meer waren. Dit vond ik super leuk, want ik heb wel veel aan hun gehad in Berlijn. Dit kon allemaal maar leuk worden. Al moet ik wel zeggen dat het ook wel echt als ‘werken’ werd gezien, of studeren…. We gaan nog één training krijgen, en dan zijn we klaar… dachten we…

D-Day

Ja want we dachten dat we nog één training moeten doen voordat we echt bij het SO Atlete Ambassadeur groepje kwamen… We hadden afgesproken in La Louvière voor naar de locaties te gaan kijken voor de komende nationale spelen. Maar eenmaal daar aangekomen kreeg ik van de begeleidster dé uitrusting… was ik zo fier op, maar had toen geen tijd om dat te ‘verwerken’ want er stond veel op de planning. We kregen daar ook uitleg van iemand van SOB die op de bureau’s werkt. Veel luisteren, maar ook genieten van het team, vooral leren kennen eigenlijk. Want voor de ‘nieuwe’ was er veel nieuws… nieuwe mensen leren, de werking leren kennen, maar gelukkig was er ook tijd om samen te eten en bij te babbelen.. super leuke dag.

Ik ben de hele dag met Sissy meegegaan met de auto, en dat voelde goed. Want Sissy is de begeleidster van dat hele project. We waren niet alleen in de auto, was heel gezellig. Ik hoorde ik veel frans, en dat is ook niet slecht. Goed om te oefenen… eigenlijk was dat heel de dag, maar zoals ik al zei, goed om het te leren.

Eenmaal thuis, was mijn kaarsje wel uit. Het was een super leuk weekendje, maar wel soms vermoeiend, heb veel mensen leren kennen, maar ook veel prikkels gehad….

Bedankt aan de hele groep van SOB Atlete Ambassadeurs, en hopelijk tot snel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *