Duo-fiets

Fietsen met de duofiets! Wat een top-uitvinding!

Eens een heel ander bericht dan wat jullie normaal van deze blog gewend zijn, maar ik was zo enthousiast dat ik dit moest delen. Vooral omdat het gaat om iets wat voor vele mensen met een beperking heel interessant is..

In Apojo (de voorziening waar ik woon), komen er soms dingen voorbij die het leven van de bewoners een stuk makkelijker maakt. Vaak gaat het over een lift of een handige(ere) (elektrische) rolstoel, maar nu ging het over iets voor beweging.
Namelijk een elektrische duo fiets. Waarbij bewoners die niet zo heel mobiel zijn, of toch niet kunnen fietsen met een gewone fiets, die kunnen nu gezellig mee op fietsuitstappen.
Hoe de fiets bij ons kwam, weet ik niet helemaal, maar de moment dat ik ermee in contact kwam dat wou ik hier met jullie delen…

Ergens op een woensdag namiddag gingen we fietsen met enkele bewoners van mijn leefgroep. Een jongen van mijn groep rijd normaal op een driewieler, maar nu dus met deze nieuwe duo fiets. Ik vond het zo mooi om te zien, hij kon gewoon meefietsen, met een begeleidster naast hem. Zo heb je ineens nog eens sociaal contact, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. We reden een toer van 25km richting de site van Sven Nijs. Het is ook daar waar ik wat foto’s gemaakt heb van de fiets, die vind je onder dit bericht…

Het was echt een zalige rit. Ik heb er super hard van genoten, maar ik denk dat deze duo fiets nog vele bewoners kan blij maken. Nu kunnen zij toch meefietsen en ze hebben de mogelijkheid om zelf ook te trappen. De fiets is elektrisch aangedreven en heeft twee batterijen, wat het dus makkelijk maakt om sneller vooruit te gaan. Je moet wel zoals ik al zei wel mee trappen, zoals een gewone elektrische fiets. Ook zit er een handig mandje achter de fiets voor dingen te kunnen wegleggen…

Alleen maar voordelen…
TOP-project.

Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *