IMG_1375

Sportprikkels Kando, wat een top initiatief

intro

Laten we het eerst hebben over hoe dat ik erop kwam om met hun een activiteit mee te mogen doen. Sinds een paar maanden werk ik als begeleidwerker bij de sport dienst van Stad Leuven, en daarbij heb ik soms contact met organisaties die evenementjes of activiteiten organiseren. Mijn begeleider daar stelde voor om eens naar SportPrikkels te gaan kijken, “daar kan je misschien mensen leren kennen die met G-Sport bezighouden” zei hij. En dat laat ik mij geen twee keer zeggen, dus ik mocht er naartoe….

Vele steun van vele kanten

Maar bon, over de activiteit zelf dan..
Het ging om de organisatie Kando, en ik kende het niet, maar op zich is dat niet erg, want het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Als ik de eerste berichten vernam, dan ging het over judo, maar de dag zelf had het meer iets van boksen. Niet echt mijn ding, maar ik zag dat alle deelnemers het wel echt leuk vonden. Met dank aan de goede organisatie, en met in het bijzonder Lieve die vaak dit soort activiteiten organiseerde voor zoals gezegd volwassene met een beperking. Tijdens de activiteit heb ik vooral filmpjes gemaakt, en gepraat met verschillende mensen, en toen merkte ik echt de liefde vanuit Kando naar de deelnemers.
Ook Stad Leuven was aanwezig, en dat was voor mij toch vooral in het begin een goede steun, vooral mijn collega Bram was er in het begin bij.
Wat ik ook zag was, de vriendschap en begrip tegenover elkaar daar, ze kennen alle deelnemers heel goed, en dat zag je echt tijdens het boksen. De deelnemers kregen ook les van een begeleidster die het normaal niet gewoon is om les te geven aan deze doelgroep, en ze deed dat super goed.

Prachtig…

Om maar te zeggen, prachtig dat mensen uit het Leuvense kunnen genieten van beweging of sport. Zéker in combinatie met echte vriendschap en steun bij elkaar.
Ik heb er echt van genoten, en ik hoop dat ik met dit bericht hun organisatie een beetje in de kijker kon zetten.
Kando was het dus!

Tot de volgende,
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *