logo-special-olympics-belgium

Road To Specials: Wat is Special Olympics?

Special Olympics 


Dag beste volgers,

Vorige week maakte ik nog een bericht over hoe de Special Olympics voor mij waren, wat ik er ga doen. Maar wat zijn die Special Olympics eigenlijk, want ik krijg vaak berichtjes hierover… 

Het verschil?

De Special Olympics zijn de ‘Olympische Spelen’ voor mensen met een mentale beperking. Wat dus anders is dan Paralympics, want die ‘spelen’ zijn voor mensen met een fysieke beperking. 

Nog een verschil tussen die twee is dat Special Olympics op zowel Nationaal niveau als Europese als wereld niveau. 
En de Paralympics is enkel op wereld niveau te spelen.

Om de hoeveel jaar speelt het zich allemaal af?

Wel, zoals ik al zei, er zijn verschillende niveaus…
De nationale spelen die vinden elk jaar plaats. Dit telkens in een andere stad of gemeente. Tot een paar jaar geleden, probeerde de organisatie elk jaar eens af te wisselen tussen Walonië, Brussel (hoofdstedelijk gewest), en Vlaanderen.
Tegenwoordig is het niet meer zo.

De andere niveau’s van Special Olympics (Europese en de wereld spelen), worden om de vier jaar georganiseerd. Trouwens de Europese en wereld spelen bestaan ook in Winter-variant, gelijk dus aan de ‘klassieke’ Olympische Spelen.Welke disciplines worden er georganiseerd tijdens de nationale spelen? Je kan het niet bedenken wat je allemaal kan doen van sporten. Ik denk dat tegenwoordig zelfs bijna elke sport mogelijk is, misschien bepaalde winter sporten niet.

Comments are closed.