swimming-small

Zwemwedstrijd Sint-Niklaas

Beste volgers,

Het Belgische Kampioenschap komt dichter bij. De voorbereidingen voor de Special Olympics loopt ook prima.
Dit weekend stond de laatste wedstrijd gepland voor het BK, en het was ook meteen (weer) iets nieuws voor mij. Nu zwommen we met mensen met een fysieke beperking. Vorige week zwom ik nog een wedstrijd tegen mensen zonder beperking. Dat is steeds wel een leuke ervaring, want zo zie ik dat ik blij mag zijn met mijn beperking. Hoe lastig moeten die het wel niet hebben, met één been zwemmen. Tonnen respect heb ik voor die mensen.

Nu over het zwemmen zelf…
Ons hele team was present (op Melissa na), en dus konden we ook als team scoren op de aflossing. We hadden er allemaal echt wel zin in. Dit zwembad was ook gemaakt zodat al onze ouders mee in het zwembad konden, en zo bij ons konden blijven, steun genoeg dus.
Mijn nummers waren 50m vrije slag, 100m vrije slag en 200m vrije slag. Over die  eerste hebben jullie al veel gelezen. Vooral omdat ik heel graag onder de 30sec te gaan, al was dit dit jaar al gelukt, en dus wou ik dat graag nog een beetje sneller doen. De andere twee afstanden, (wou ik natuurlijk ook sneller doen), ging ik een beetje kijken wat daarin de mogelijkheden nog waren.

Toen kregen we de planning, en zag ik dat mijn 200m vrije slag snel na mijn 50m was. Zo dus dat ik wat vermoeider aan mijn langste nummer begon. Ik had het zwaar, maar het is goed gedaan. Straks zet ik de tijden hieronder…
Er was ook weer een aflossing, dus een 4X50m vrije slag. Omdat Melissa er niet was, en omdat Hans nog 50m vlinderslag net daarna moest zwemmen, hadden we beslist dat wij twee niet zouden meedoen aan die aflossing. En erg was het niet, want de andere hebben het super goed gedaan.

Sinds een paar maanden heb ik een oplossing gevonden voor mijn start-probleem. Want vroeger kon ik pas vertrekken als de rest sprong van de blok, dat was iets in mij dat eerst een klik moest maken, was heel vreemd. Maar nu heb ik eens een uurtje bezig geweest met alleen van de blok te spring, daarna terug uit het zwembad enzovoort… Nu merkte ik pas, dat dat ook een invloed had op mijn tijd.
De wedstrijden zelf daar, waren redelijk spannend, en ook vooral vermoeiend. Veel meer kan ik daar niet over zeggen. Het voelde gewoon goed aan.

Daarna was het tijd voor de medaille-uitreikingen. Je werd wel alleen afgeroepen als je eerste, tweede of derde werd. Deze keer was het voor Dennis ook. Want het was op basis van leeftijd, je had 12 jaar en jonger, dan 12-13 jaar, en zo door tot 19 en ouder. Dennis zat bij de 15-16 jarige, en ik bij de 19 en ouder.
En trots mogen we zijn, want we waren beidde eerst in onze categorie…
Daarbij komt nog dat we met ons team 4de werden in club-rankschikking.

Hierbij nog eens de tijden van deze wedstrijd:

50m vrije slag: 29″29
100m vrije slag:  1’09″35 
200m vrije slag:  2’44″60

Groetjes,
Elias

Comments are closed.