swimming-small

Eerste keer ‘open water’ zwemmen.

Dag volgers,

Er komt een tijd dat ik mezelf nog is moet uitdagen om een keer iets anders te doen, dan gewoon zwemmen in zwembad water. Met mijn voorziening zijn we voor het warme weer naar het meer van Rotselaar gegaan, voor wat afkoeling.

Normaal gezien gingen we gewoon genieten in het water maar ik wou iets anders doen (al vond ik het plonsen natuurlijk ook super leuk). Ik heb namelijk binnen een paar weken een triatlon die ik samen met een paar vrienden ga doen (wel splitsen, elke jongen een discipline).
Het enige verschil met de Special Olympics is, dat het nu in open water is. En dan kom ik tot de intentie van dit bericht.

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van zwemmen in open water. Gelukkig is er daar aan het meer een zwemstrook voor triatleten. Dus kon ik rustig zwemmen en dat in blokken van 250M. Maar goed het zwemmen zelf dan.

Met mijn Polar horloge, kan ik ook een ‘profiel’ gebruiken dat ‘open water zwemmen’ is. Dus dit was de kans om dat eens te proberen. Ik deed mijn rekoefeningen en dan met toch een bang hartje het water in gegaan. En wat was dat toch helemaal anders zeg.
Je hebt geen herkenning punten meer. Ik bedoel daarmee, je ziet geen lijnen onder water. Je ziet trouwens helemaal niks onderwater. Wat toch wat wennen is. En wat mij ook heel hard opviel was dat ik nogal snel scheef zwom, dat is iets wat ik in het zwembad niet voorheb.

Goede zwemoefening eigenlijk, want die 720M in het meer van Rotselaar zwemmen in dat meer, gaat er niet zo gemakkelijk vanzelf komen.
Ik geef toe, ik was wat zenuwachtig, maar toch was het leuk. Ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Groetjes,
Elias

Comments are closed.