swimming-small

Eerste zwemwedstrijd te Koksijde

Dag volgers,

Vandaag is dé dag dat het zwemseizoen terug begint. Na een leuke warme (maar soms ook sportieve) zomer, staan we weer klaar voor een jaar vol plezier en mooie zwemmomenten.

Zoals de titel al voorstelt is het te doen in Koksijde. Niet echt bij de deur, maar dat is voor mij toch een deel van het avontuur of gewoon deel van de wedstrijd. Wij zijn er al van gisteren, anders moesten we nogal vroeg opstaan.

Waar ik vooral naar uit keek, is om iedereen terug te zien. Want het worden vrienden eigenlijk na een paar jaar zwemmen. Dus niet alleen onze zwemmers van Leuven Aquatics (of afgekort LAQUA), maar ook van andere clubs.

De wedstrijd zelf…

Het voelt zo goed om terug te zwemmen als een team. We zijn met vier zwemmers (Dennis, Axel, Hans en ik), dus de aflossing was geen probleem.

Het begon met 50meter schoolslag. Voor mij direct een uitdaging. Want op training doe ik niet zo veel schoolslag meer. De slag was goed, en de tijd mocht er ook zijn. 42″25

Even daarna was het tijd voor de 100meter vrije slag. Op zich een afstand die me wel ligt, en ging ook wel goed. Na 1’10″31 was ik terug waar ik begon.

Het voelt echt goed om terug te kunnen zwemmen op wedstrijden. Na dat ondertussen de andere ook zeer goed zwommen, was het pauze. Lekker chillen buiten in het zonnetje op het terras.

Na de pauze kon ik uitkijken naar mijn koningsnummer. De 50meter vrije slag. Steeds uitkijken naar de tijd. Die was 30″04 (denken we, dus niet zeker).

Dan was er nog één onderdeel te gaan en dat was de aflossing. Een estafette wedstrijd met in dit geval 4X50meter vrije slag zwemmen. Ons team lig vast:

  1. Hans
  2. Dennis
  3. Axel
  4. Elias

In het begin ging het vlotjes, maar tegen het einde maakte ik zelf een inschattingsfout. Ik was te vroeg vertrokken. Jammer wel, maar het gevolg was twee seconde straftijd. Al hadden we ondanks die fout van mij toch nog de eerste plaats.

Om maar te zeggen. We hebben het top gedaan. Iedereen van het team. We gingen als een team en kwamen als het super goed team terug.

Proficiat aan iedereen, en ook een dikke dank u wel voor het aanmoedigings- en supportersteam.

Groetjes, Elias

2 Responses