logo

24 uren loop 2019

Dag Volgers,

Vandaag maken wij van Apojo mee waar de (meeste) studenten van Leuven al een paar weken of maanden naar uit hebben gekeken. Want het is de 24 uren loop. Dat is een sport evenement van vele studenten verenigingen, waar het (zoals de naam al zegt) 24 uur gelopen wordt tegen elkaar.

Mij mogen ook meedoen, als ‘Specials’. Dat is een heel goed concept, waarin vele verschillende voorzieningen of G-clubs samenwerken om ook dus de 24 uren vol te krijgen. Ze wisselen elkaar af.

G-SportSE, gaat mee met team Apojo en wij nemen de avond uren op zich, dat wilt voor ons zeggen van 20u tot 21u. Team Apojo doet dit al wel wat jaren mee, dit vooral met de bewoners die ook de Special Olympics meedoen. Zodat ze een extra training hebben.

Terug naar het evenement… Het is in Leuven aan het Sportkot, op een geasfalteerde ‘ring’ die ongeveer 300meter lang is. Wat er ook super leuk aan is, is dat er ook heel veel studenten je staan aan te moedigen. Naar ons (Specials), roepen ze dan heel hard “Komaan Specials”. Helemaal anders dan dat ze naar andere verenigingen roepen. Bijvoorbeeld naar de groep van Bio-Ingenieurs, roepen ze “Hoeveel staan de ‘patatten’…”. Toffe sfeer dus.

Maar goed. Het was nu tijd om er aan re beginnen… We kwamen aan bij onze stand of zeg maar tent. Eigenlijk is dat heel attent om zo een tent te zetten met stoeltjes en een tafel. Wat het voor ons veel aangenamer is, met rolstoelen enzo. Wij liepen van 20u30-21u30 afwisselend. Ons team was heel gemotiveerd, en had er duidelijk zin in, dat zagen we ook aan de tijden. Wij deden een rondje (van zoals al gezegd 500 meter) tussen de 1’34 en de 2’30. Wat natuurlijk anders is dan de andere ‘verenigingen’, maar wij hadden een ander doel, en hebben ons geamuseerd, dus wij zeer tevreden. Daarna nog een wafel en sportdrank gekregen, iedereen blij, en vol plezier terug naar Apojo.

Bedankt aan het hele team, het was een super leuk evenement, en (waarschijnlijk) tot volgend jaar!

Uw G-SportSE verslagever,

Elias

Comments are closed.