09827e43-20ec-4c94-bfa6-788bffb57048

In het leven van Elias #1 – Uitrusten + naar de dierentuin gaan

Hallo,
Ik heb ooit al eens iets geschreven over dat ik soms meer over mezelf wil schrijven, want het leven is meer dan enkel sporten alleen. Want weten jullie dat ik in een leefgroepswerking zit? Zo ja, kan kloppen, want ik heb al vaker (Team-)Apojo vermeld. En zo nee, dan leg ik het even kort uit.

Waarom ik dat nu ineens doe? Wel omdat ik al van verschillende mensen te horen kreeg dat ze blij waren na een bericht of interview meer over mij lazen. Tuurlijk ben ik ook gewoon een man die leeft buiten de sportwereld. Die gesprekken die ik dan kreeg vanuit die situaties wel eigenlijk deed mij wel iets, en bij het wonen en leven in Apojo ben ik ook trots op. Niet altijd geweest, maar sinds Covid lockdowns heb ik gemerkt dat ik daar niet beschaamd over moet zijn. Er zijn vrienden, begeleiders en veel andere mensen waar ik graag mee omga in de voorziening. Bij Apojo zijn ze ook heel trots op wat elke bewoner kan en doet, ieder op zijn manier.

Mooi toch? Wel daarom wil ik nu een bericht schrijven (maar vooral vertellen) over een uitstap die we maakten met de leefgroep…

We hebben al wel andere leuke dingen gedaan met onze groep, maar nu was het de eerste keer dat we met heel de groep eens weggingen. En zoals jullie wel lazen door de titel, ging het over de dierentuin, maar dan ook niet de minste (vind ik zelf :)) Pari Daiza.

Om even duidelijk te zijn, we hebben in onze groep verschillende niveau’s van mensen, maar gisteren waar daar niets van te merken, wat echt mooi was. We zijn constant bij elkaar gebleven, en genoten van dieren en natuur. En bijkomend, we hadden tijd om met elke begeleider of begeleidsters te praten, wat in de week niet altijd kan. Allemaal leuke dingen.

Eigenlijk hadden we park nog niet helemaal gezien, maar bij de dieren die we zagen, waren we echt wel heel geïnteresseerd, en dan foto’s maken en elkaar helpen om toch nog bijvoorbeeld een rolstoel dichter bij het raam te zetten. Dat bedoel ik nu met dat team dat wij echt hebben. Iedereen was met elkaar bezig. Ook was er veel plezier, en dat deed iedereen deugd.

Ja, je leest het, ik wordt daar echt gelukkig van. Buiten al die sport is het echt belangrijk om ook eens te denken aan iets doen met andere. Mag dat voor mij soms nog echt een werkpuntje zijn.

Tot de volgende,
Elias

Ps: Door afspraken en privacy deel ik geen foto’s en video’s waar andere van de voorziening opstaan. Tenzij het goed vinden. Ook namen en plaatsen deel ik niet zo graag. Bedankt voor het begrip,
Elias

Én: je mag altijd hieronder een reactie achterlaten. Of op de socials in de comments 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *