IMG_1705

Daar is Team Apojo voor de Special Olympics

Sinds enkele weken is er in Apojo elke maandag een dag voorzien om samen met alle atleten van ons special olympics team te kunnen trainen voor de nationale spelen.
Vorige week ben ik voor het eerst mee gaan lopen met hun. Zelf heb ik van september tot nu niet vaak in groep getraind, dit komt vooral omdat ik andere wedstrijden heb gepland, en die andere trainingen vragen. Maar eigenlijk mis ik het trainen in groep wel, want voor Berlijn heb ik toch ook veel in groep gedaan, en dat is veel leuker…
Wat een niveau hebben die mannen en vrouwen van Team Apojo. Zelfs voor de nationale spelen in La Louvière worden echt lastig om het te halen van sporters uit ‘eigen huis’… Tuurlijk gaan we alles geven, en we zien wel hoe het loopt, mooie woord keuze he…

Zoals al gezegd de Nationale Spelen van Special Olympics gaan dit jaar door in La Louvière (Wallonië dus). We hebben van team Apojo wel redelijk wat triatleten, waar ik mij dus vanaf dit jaar ook terug bij aansluit. Dan hebben we ook nog een paar atleten die atletiek gaan doen.
Samen trainen is echt wel heel leuk, je werkt samen met je team ergens naartoe, en je doet ook dan een soort van ‘teambuilding’.
Bij het lopen waar ik bij was, heb ik ook echt een team gezien, niet enkel individuen, wat mij aangenaam verrast had.
Ikzelf liep enkele rondjes samen met Nico, dat is jongen gast van rond de twintig, en hij is ook triatleet. Hij haalde vorig jaar een mooi resultaat op de nationale spelen. Een andere topper Wesley, die liep voor ons, die hij bleef gaan, van hem hebben we nog niet alles gezien. Je kent hem misschien van een verhaal dat ik al vaker verteld heb op deze blog. Zoals het er nu naar uitziet gaan we met Team Apojo met drie atleten in de hoogste reeks van de triatlon zitten, Wesley, Branko en ik. Top atleten, en we zien wel hoe het gaat…

Tijdens deze training had ik mijn camera mee, voor wat korte kleine video’s te maken van hun, die vind je binnenkort op onze socials.

Volia, tot snel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *