IMG_3209

BK in eigen bad… Heb er veel aan gehad!

Laatste zwemwedstrijd in een zwembad was een de moeite. En dan was het nog niet de minste… Ik presenteer jullie: mijn verslag van het BK in eigen bad!

Vooraf

Zoals al gezegd is dit de laatste wedstrijd voordat ik mij ga wagen aan het open water en triatlons… En dan nog in ons eigen bad, dat moest een feest worden. En ja kleine spoiler, dat was het ook…
Terug naar het begin, het was een lange voorbereiding waarbij ik wel een beetje kon meehelpen om het mogelijk te maken. Sinds enkele maanden werk ik als vrijwilliger bij de sport dienst van Leuven, en daar had ik de kans om mee een meeting te doen over ons Belgische Kampioenschap. Dit allemaal onder de leiding van Tessa. Tessa is onze Coördinator bij het G-Zwemmen, en zij wou al langer het BK bij ons in Leuven krijgen, en nu werd dit werkelijkheid. Natuurlijk had ze ook hulp van Stad Leuven, G-Sport Vlaanderen en andere organisaties. Maar dus ik kon ook een beetje meedenken. Super leuke ervaring!

Samenwerken als een team

Het was heel vroeg opstaan, maar het was het helemaal waard. Sommige ouders van onze leden werden al om 8uur s’ochtends verwacht. Dat is pas dedication he? Ik zelf was er pas om negen uur, en als ik aankwam was eigenlijk alles al gedaan. Daarmee kon ik meteen inzwemmen. Toch wel even merci aan al die mensen die het zwembad klaar hebben gemaakt voor deze wedstrijd.
We waren met vier van ons zwemgroepje die gingen meedoen, wel enkel voor de aflossing. Dat was trouwens heel fijn van G-Sport Vlaanderen en de organisatie dat we met vier mochten meedoen aan de aflossing. Want eigenlijk hadden we maar drie zwemmers gehad. Bedankt dus, en jullie hebben Axel er heel blij mee gemaakt…. Weer een punt van samenwerken…

Het sportieve kantje…

Voor mij stonden er twee nummers op de agenda. Namelijk de 50 meter vrije slag, en dan de 4X50 meter aflossing. Voor beidde had ik geen idee wat het ging geven. Het podium halen zou leuk zijn, maar het ging uiteindelijk net niet lukken…
Bij de 50 meter vrije slag was ik toch verrast dat er geen paralympicers meededen, want dat is vaak toch op zo een belgisch kampioenschap. Zij halen momenteel hun nummers binnen voor de Paralympische spelen in Parijs, wat natuurlijk heel logisch is…
Op de blok had ik pure concentratie, en wou er wel voor gaan, maar omdat ik wat minder gezwommen had, was het dan toch uiteindelijk de vierde plaats. Fair enough…
De aflossing ging iets moeizamer, en we haalden de derde plaats al werd het brons niet aan ons toegewezen, door een foutje van ons team. Maar goed, we hebben toch mooi mogen meedoen met ons groepje!

“Nog iets anders gedaan daar Elias?”

Ja hoor! Dit was ook de wedstrijd om even met pers en politiek te praten. We beginnen met het tweede, de politiek. Voor de tweede medaille uitreiking, hadden ze Johan Geleyns gevraagd om te komen. Johan is de schepen van sport van Leuven. Hem ken ik al wat langer, en ik werk al vrijwilliger bij de sport dienst van het stad. Op dat moment begon ik een gesprek over een (zeeer nodig) 50 meter bad in Leuven. “We zijn er mee bezig”… Dus hopelijk komt het er nog, want dit is heel hard nodig voor de stad Leuven en omstreken. Volgens Tessa (onze zwemcoordinator) zijn we de enige provincie zonder een 50 meter zwembad….

Dan hadden we nog punt één, de pers…
Altijd leuk om je ervaring en zicht op g-sport te vertellen tegen andere mensen. Dit keer had ROB-Tv mij wat vragen gesteld, en heb daar ook nog eens duidelijk waarom het belang van meer communicatie over G-Sport nodig is…
Ook Sporza was daar, maar die focusten zich (zeer terecht) op de Paralympicers.

Wat een dag

Het was een fantastische dag, en heb super hard genoten van niet alleen ons team maar ook alle andere teams. Al was ik wel blij als ik s’avonds op mijn studiootje was om alles een plaats te geven… Misschien dan toch nog niet klaar met de zwemcompetitie…

Merci aan alle teams, zwemmers, coaches maar vooral merci aan de organisatie en crew om dit allemaal mogelijk te maken!

Kijk ook maar eens op de socials van Leuven Aquactics of onze socials, voor meer foto’s en video’s!

Tot de volgende,
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *