swimming-small

Tyr-Cup Leuven 2019

Beste volgers,

De voorbereiding van de Special Olympics zijn bijna afgerond, en nemen bijna plaats.
Maar het zwemmen gaat ook gewoon door (de competitie bedoel ik dan).
Nu was er vorig weekend een wedstrijd, die toch een speciale attentie verdiend. Het was niet alleen de eerste keer dat de Tyr-Cup plaats vond in Leuven (waar ik dus in het weekend zwem), maar het was vooral speciaal dat het voor het eerst tegen ‘niet-gzwemmers’. Ik geef toe, ik had wat spanning, we zullen wel zien dachten we…

Mijn planning dat weekend was nogal druk, dus ik wou zeker op tijd in het zwembad zijn. Dus ik ging vroeger naar het zwembad, om daar dan wat beelden te maken voor een video (die je hieronder kan terugvinden of op ons Youtube-kanaal).
Lang heb ik niet moeten wachten, want al snel zag ik een trainster en een andere zwemmer van ons team. Ze vroegen ons om al te gaan inzwemmen. Wij dachten “Euh, we moeten pas zwemmen binnen twee uur, maar ja, dan kunnen we nu toch al iets doen”, dus we gingen al het zwembad binnen.

De sfeer in SportOase Leuven was geweldig, veel volk en veel lawaai, maar dat heb ik toch graag op een wedstrijd.
We gingen dus inzwemmen. Het was voor mij toch even geleden dat ik nog gezwommen had, want ik had twee weken vakantie genomen, want elke sporter moet ook eens rusten. Al had ik wel vertrouwen in mijn tijden. Over tijden gesproken… Jullie weten dat ik nu al één keer onder de dertig seconden heb gezwommen voor 50M vrije slag, maar nu was dat niet één van de mogelijkheden. Nu moesten we (minstens) 100M zwemmen, en dat had ik nog niet vaak gedaan. De inschrijvingstijd van mijn 100M vrije slag was  1:13.98, dit zwom ik een jaar geleden ergens op een wedstrijd. Volgens onze coaches, kon ik onder de 1:10:00 gaan, en dat zag ik ook graag gebeuren.

Twee uurtjes later, was het dan zo ver, onze wedstrijd. Ik zwom met geen andere G-zwemmer in mijn reeks, wat maakte dat ik zwom tegen jongens van tien of twaalf jaar. Maar goed, ik voelde mij goed, ik had vertrouwen in mijn wedstrijd en ik keek er echt al paar weken naar uit.
De wedstrijd begon, en ik sprong er in om dan zo snel mogelijk mijn vier lengtes te zwemmen. Met als resultaat  1:07.59, ik hoorde de supporters super hard roepen “goed Elias, proficiat man”… En toen had ik het zelf pas door, dat ik eronder zat.

In het begin beetje stress gehad, maar uiteindelijk heeft het team super goed gezwommen. Deze mooie ervaring gaan ze ons niet meer afpakken…

Hieronder nog een video van deze wedstrijd:

Groetjes Elias

Comments are closed.