09827e43-20ec-4c94-bfa6-788bffb57048

Terug een wedstrijd – Ternat 2023

Hallo lezers,
Het vorige bericht hadden jullie al wel gelezen dat ik zwemweekend had. Wel vorige zondag was het dan zover, zwemwedstrijd in Ternat…

Na twee trainingen op zaterdag was ik klaar voor het laatste onderdeel van het zwemweekend. Veel stress had ik eigenlijk niet, want het voelde op een of andere manier vertrouwd al was het lang geleden.

We kwamen aan in Ternat en er waren al mensen aan het zwemmen. Beetje raar want ik was nog maar de enige van Leuven Aquatics. Gelukkig kwam niet veel later de rest van het team aan, maar de trainster die was later. Zij kwam gewoon even aan gelopen. Respect…
Voor mij was er eerst een briefing met het berlijn team voor wat info. Nu wist ik exact wat ik ga moeten doen in Berlijn. Ik zag ondertussen mijn team inzwemmen, en wou ook zo snel mogelijk in het zwembad dus heb ik dat ook maar snel gedaan. Zo zonder opwarming aan een wedstrijd beginnen, dat is niet goed (spreek uit ervaring).

De planning was redelijk druk voor de pauze. We hadden de 25m vlinderslag en de 50m schoolslag dus zoals als gezegd in het eerste deel van de wedstrijd. Voor de vlinderslag was het mijn eerste keer dat ik dat deed op wedstrijd, maar micheal zei meteen dat het eigenlijk mijn tweede keer was, en na nazicht had hij gelijk. Op zich waren de tijden goed, niet super, maar ook niet slecht. Het was vooral leuk om iedereen terug te zien, en weer te kunnen zwemmen in wedstrijd vorm.

Toen was het pauze, en daar hebben we allemaal van genoten. We waren (zoals al gezegd) maar met drie zwemmers, natuurlijk de ouders ervan en dan onze trainster. Dus een klein groepje, maar super gezellig. Al missen we wel een paar zwemmers. Na een lekkere cola en een banaan, keerden we terug naar het zwembad.

Het tweede deel van onze zwemmeeting begon voor ons met de 50m vrije slag, en dat was nu net iets wat ik in Berlijn ook ga moeten doen, dus het moest goed zijn. Hans van ons team zwom ook mee in onze reeks, samen met de beste van onze competitie. Het voelde aan als een battle, want wat uiteindelijk de top drie werd, wat een gasten. Als we aantikten had ik een uitspatting van geluk en frustratie, maar dan wel een vuitsje geven op het einde. Dat was geen ruzie of agressie hoor, maar gewoon de emoties. Mooi moment wel.

Geen aflossing gedaan met Leuven, maar toch had ik nog één onderdeel na de 50m vrije slag. Want we doen dit jaar op elke wedstrijd de aflossing (de 4 X 25m vrije slag) met het berlijn team. Wat ik heel spannend vind, want we hebben nog nooit samen gezwommen, ook niet in Herentals (toch niet in een wedstrijd vorm).
Ook over de volgorde was het spannend. Ik moet toegeven dat ik daar wel een beetje in mijn gedachte over zat heel de wedstrijd lang. Gelukkig hebben we Marc en Annelies om dat goed te kaderen en uit te leggen, ben zo blij met hun als trainers, maar vooral op het team.

Allemaal goed gezwommen, Leuven Aquatics was er weer, en we hebben (weer) laten zien, dat we misschien maar kleine club hebben, maar toch fantastische zwemmers hebben. Bedankt aan alle ouders en coaches voor de leuke dag, en tot de volgende wedstrijd, die er trouwens snel gaat zijn.

Elias H.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *