61ebe3d2-ce67-4659-97bd-f0241c633e59.png

Team Beluga, traint voor het eerst in 2023

Hallo,
Kennen jullie team ‘Beluga’ al? Zo niet, dan zegt deze titel van deze post je waarschijnlijk niet, maar ik leg het met trots en fier graag uit…

Team Beluga is eigenlijk de naam van het zwemteam voor de Special Olympics Summer World Games in Berlijn. Hoe die naam gevonden werd is een beetje een ‘speciaal’ verhaal, en jullie gaan het misschien wel grappig vinden….
Ik hou mij veel bezig met ressource te doen voor verschillende thema’s, en dat brengt mij soms op leuke artikels. Dus het gaat niet altijd om sport maar ook over technologie.
Maar de naam dus…
Een aantal weken geleden had ik een gesprek s’ochtends met een bewoner over dat een dolfijn nu een vis is of niet.. klinkt raar, want tuurlijk is een dolfijn geen vis, maar ik was dan alle soorten dolfijnen gaan googelen, en vond dan een afbeelding van een Beluga online. En toen kwam het opeens… Wacht is… Water, Snel, het begint met BEL… ja hoor, dit zou wel eens een goede naam zijn voor ons zwemteam voor Berlijn. Toen heb ik direct een berichtje in onze whatzapp groep gestuurd, en was eigenlijk iedereen fan.

Dus ja daarvan komt die naam dus, maar alleen met een naam kom je er natuurlijk niet… er moet nog gezwommen worden ook.
Daarom gingen we samen met het team naar het zwembad in Lummen voor een training.
Als ik daar aankwam zag ik meteen veel volk, normaal zwemmen wij als het rustig is, maar blijkbaar was het die ochtend ook de wekelijkse training voor hun G-Club Avali. Ergens ook wel leuk om zo eens andere g-zwemmers te zien op hun trainingen.
Zelf vonden de coaches het wel goed om eens een rustige training te doen, want we hadden minder plaats als gewoonlijk.

De training op zich was dus al wat rustiger, dat kon je niet zeggen van de sfeer in de cafetaria, want de ouders komen heel goed overeen, echt mooi om te zien. In het begin dacht ik daar zo niet bij na, maar na bijna een half jaar voorbereiding voor Berlijn, bedacht ik mij dat het voor de ouders en familie even spannend is. Voor ons viel het ons pas na de training op, want de ouders van Okke hadden taart voorzien voor ons. Super lief (bedankt daarvoor)…

Na een colaatje en een stukje taart, was het tijd om terug naar huis te gaan. Wat een leuk maar toch wel vermoeiend weekend heb ik gehad. Jullie kunnen alles volgen via de tags (#eliasberlin2023 of #teambeluga).

Tot snel,
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *