8422d874-60b0-4425-b6ee-1e85ed83d949-1.png

Amuseren en ontdekken in het weekend

Hier ben ik weer, maar misschien niet zoals jullie het zouden verwachten. Ik bedoel daarmee dat ik het eens ga hebben over amuseren en ontdekken… klinkt raar, maar ik heb een heel leuk anders-dan-anders weekend gehad.
Hieronder een verslagje van mijn voorbije weekend.

Een weekendje in Apojo gebeurd eigenlijk vaker en vaker, dat wilt zeggen dat ik dan (grotendeels) slaap in de voorziening en dan van daaruit dingen doe.
Ik mag van geluk spreken met een heel warm gezin te hebben, en dan had ik aan dit weekend vooral veel aan mijn broers en (schoon-)zus.
We gingen van alles doen op zondag maar eerst nog het zwemmen op zaterdag en dat was even geleden. Zaterdag ochtend besefte ik het opeens, want ik ben denk ik sinds half december niet meer gaan zwemmen bij de club… hmm.. ik keek er echt wel naar uit, want had ze toch wel hard gemist…

Door de busregeling kwam ik bijna twee uur te vroeg aan bij SportOase in Leuven. Ik hoopte eigenlijk om eens de andere G-Zwemmers te zien zwemmen. En ja hoor, ik zag een lesgever en ik mocht gaan kijken naar wat toch al best indrukwekkend was, zag er echt goed uit bij die jongens en meisjes. Zelf heb ik vooral gepraat met lesgevers en gekeken dus…
Natuurlijk moest ik zelf nog zwemmen met ons groepje, en dat was echt leuk, ik had het zoals al eerder gezegd echt gemist.

Na het zwemmen is mijn broer mij komen halen aan het zwembad, en ben ik met hem en zijn vriendin gaan frietjes halen. Super gezellig en lekker…
Daarna was ik wel echt heel moe, en ben ik zo goed als direct als ik terug in de voorziening was in mijn bedje gekropen. Want ik wist nog wat er ging volgen dit weekend… Dus tot daar de sport…

Drie jaar geleden hebben we voor het eerst een escape room gedaan met ons gezin, en ik vond dat super leuk. Zo zoeken naar dingen, puzzels oplossen en goed communiceren met elkaar. Niet allemaal simpel voor mij, maar wel leuk om te doen.
En ja hoor, we hebben het voorbije weekend nog eens opnieuw gedaan, natuurlijk wel een nieuwe kamer maar wel op dezelfde locatie ergens in Wilsele.
Zoals ik al wel eerder schreef, was ik wel redelijk moe, maar ja, zo een momentje met broers en zus is natuurlijk heel belangrijk en leuk, dus heb ik mij volledig gesmeten in het spel. Al moet ik wel zeggen dat we meer (lastige) puzzels hadden en minder echt zoek werk, wat dus voor lastiger was.
We zijn er niet uit gegraakt, maar we hebben plezier gehad. Dit doe je niet elk weekend (en misschien gelukkig niet), en iedereen was bij elkaar, daar komt niets meer boven.

De weekends worden drukker, en ik probeer wat ontspanning te zoeken, en dat begint goed te lukken.

Bedankt nogmaals aan mijn broers en (schoon-)zus(sen) voor het leuke weekend.

Jullie kunnen alles volgen op mijn socials, en tot snel,
Elias H.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *