20230612_165825097_iOS

Berlijn 2023: We zijn weg

Dag volgers,

Maandag 12 juni stond al een dikke maand op mijn agenda met rood gelabeld. Dit is de dag dat we samen met alle 80 atleten vertrokken naar iets heel moois. Dan heb ik het natuurlijk over de Special Olympics Summer World Games 2023 in Berlijn. Wat hebben we er allemaal zo hard naar uitgekeken en nu was de dag daar….

Even voordat ik verder ga, ik weet niet of ik alles kan posten, bloggen of evt video’s kan posten, met onze drukke schema’s. Want we moeten ook presteren en genieten, maar ik ga mijn best doen…

Maandag 6u45, ik werd gewekt door een veel te warme kamer en beetje met een drukke kop om het zomaar te zeggen… Nene, de echte redenen om zo vroeg op te staan was omdat ik mijn mama dan nog kon zien. “Maandag he Elias, mensen werken dan”… inderdaad, voor mij zo spannend dat ik dat vergat…

Ik ga het niet onder stoelen of banken steken, het is allemaal spannend. Samen met mijn papa had ik afgesproken om om 11u te vertrekken richting de carpool-parking van Lummen. Eenmaal daar aangekomen, zag ik meteen allemaal rode en gele mensen staan, bedoel dan met die kleuren t-shirts. Wel was het super warm, en amper schaduw, dus was niet echt zo leuk, en dan nog eens lang moeten wachten op de bus. Na bijna een uur was het dan zo ver, afscheid nemen van mijn papa, en dan samen met een hele bus te vertrekken richting onze ‘host-town’ Keulen (Duitsland)

Het was een dikke 2 uur rijden naar Keulen. Als we aankwamen moesten we natuurlijk ook allemaal de kamer op, maar vooral eerst allemaal inchecken. Dat was best wel heel druk, en soms ook wel een beetje stressvol. Gelukkig na een dik uur konden we naar onze kamer. Ik slaap trouwens de volledige twee weken met Jeff op de kamer, dat is ook een zwemmer bij ons team, het klikt echt wel heel goed.
Eenmaal op de kamer hebben we een goed uurtje rust gehad. We hadden zelfs onze telefoons op ‘niet storen’ gezet, want we kregen berichten van overal. Bedankt trouwens allemaal voor jullie leuke, mooie maar ook motiverende berichtjes, maar toen op de kamer, was het even ‘platte rust’…

Daarna zijn we gezamenlijk naar het terras gegaan voor een drankje aan de bar, om dan samen het welkomsdiner te hebben gehad. Veel speeches, veel te warm, maar het eten was heel goed. Het was ook heel fijn om met alle atleten samen te zijn, we zaten nog wel team per team, maar we zagen iedereen wel.

Na dat onze buikjes weer helemaal gevuld waren, hebben we met ons eigen zwemgroepje een mooie wandeling gedaan in het park dicht bij het hotel. Super gezellig, maar vooral heel ontspannend…
En toen was het tijd om in ons bedje te kruipen en te genieten van de rust en de nachtrust.

Het volgende deel van onze reisblog is van de komende dagen, maar vooral over Toyota. Die post komt binnen enkele dagen.
Tot snel,
Elias

 

Foto’s vind je op de media pagina van onze blog over Berlijn!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *