IMG_9857

Berlin 2023: Op naar Toyota

Het was een goede nacht… Zalig geslapen, en was het makkelijk wakker worden na een toch wel dagje vol nieuwsgierigheid. Ontbijt om half acht, we konden weer zelf kiezen waar we gingen zitten in het restaurant van ons hotel (Leonardo Royal Hotel). Eigenlijk was het ook best lekker, veel variatie maar wat die chicken nuggets deden bij het buffet dat vond ik ook maar raar voor atleten die moeten presteren deze maar vooral komende dagen…

We zijn nu nog in Keulen waar we nog blijven tot donderdag. Ook in Keulen trainen we nog, wat dus op de planing stond deze voormiddag. Daar gingen we naartoe met een bus, samen met vele andere sporten. En dan aangekomen op de site, zijn we samen met de judo naar de juiste gebouwen gegaan, wij natuurlijk naar het zwembad en zij naar de judo matten… Je begint de andere atleten goed te kennen, dus je kan echt wel een babbeltje doen met vele andere atleten. Zoals al gezegd ben ik heel blij met ons zwemteam.
De zwemtraining was niet zo heel zwaar, maar het was voor mij toch al wel beetje pittig, lang geleden dat ik een 50 meter zwembad had moeten zwemmen, want bij de Nationale Spelen wordt dat niet altijd gedaan. Daarbij komt bij dat we het hele zwembad zo goed als helemaal voor ons was, er waren amper andere zwemmers, dit had te maken dat de studenten examens hadden, was ons later verteld…

Na de zwemtraining was de rest van de dag gevuld met Toyota. Ook bij het eerste diner in het hotel was de CEO van Toyota Keulen (of Germany, geen idee…) erbij. Toen kwam hij naar ons hotel, de dag erna gingen wij naar hun. Eerst een lunch in hun cafetaria, en dan mochten we naar de Toyota Collections gaan kijken, eigenlijk was dat meer een museum leek het wel, maar als je het verhaal hoorde was het van een overblijfsel van een collectie die nu eigendom is van Toyota. Prachtig moment voor ons, maar vooral voor mij als auto-freak… Heel hard mee geamuseerd, super blij.
Tegen de avond gingen we terug naar het hotel voor het eten.

Het was al avond, dat ging snel. Zoals ik al zei, het was een druk dagje, maar Toyota is echt wel mijn ding en heel veel nieuws geleerd, om dan nog maar te zwijgen over de foto’s.
Terug naar het avond programma… Deze avond stond er een fakkel estafette op de planning, maar eigenlijk was het een torch run maar dan wandelend, denk niet dat iedereen het fijn had gevonden dat we moesten lopen, het is al warm en vermoeiend genoeg…
Ook dit was met de bus om daar te komen.
Deze avond activiteit was ook de enige waarbij we later in ons bedje konden kruipen. Eigenlijk was het nog wel leuk om dat te doen, een aantal van ons zwemteam hebben kunnen wandelen met de vlam in de hand. Dus voor ieder wat wils daar…

Eenmaal terug in het hotel, was het echt al half 10 ofzo s’avonds, dus tijd om te douchen en dan in ons bedje te kruipen, en te genieten van de nacht, want de ochtend erna was het weer opstaan om 7u30…

Zo dat was onze leuke eerste volledige dag in Keulen. Tot snel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *