IMG_1223

Open water zwemmen is even wennen.

Even voor de duidelijkheid: Ik nog wel zwemmen in de club en sommige wedstrijden!

Heel het avontuur in Berlijn op de Special Olympics World Games is voorbij. Na een dikke twee weken bekomen en nadenken wat ik nu wil doen, begin ik een idee te krijgen voor de toekomst. Zoals jullie in de titel wel kunnen lezen is het open water zwemmen geworden. Zelf weet ik wel nog niet wat ik dan precies wil doen van competitie, maar het wordt wel triatlon.

Ik heb al een paar mails rondgestuurd naar organisaties en wacht nu op hun antwoord. Terwijl ik daar op wacht, ben ik dus begonnen aan het open water. En hoe ik het doe, dat leg ik hier in dit blogbericht uit…

Vorige zomer zijn mijn ouders verhuist naar Rotselaar, en daar heb je een groot meer. Dit ligt in een mooi domein waar je rustig kan wandelen of fietsen, maar ook dus zwemmen. Wel enkel in de zomer, want enkel dan zijn er redders. De maanden voor Berlijn heb ik ook veel gelopen daar. Een rondje is twee kilometer, en dan loop je zoveel je wilt, afhankelijk van hoeveel ik moest doen. Maar goed we wijken af…

De zwemzone is aan een strandje met kleedruimtes, toiletten en een kleine bar ook je lockers voor als je alleen bent, en alles veilig wilt leggen. Dit begint meer te lijken op een promobericht voor domein ter heide, sorry… terug naar de essentie. Je hebt dus een zwemzone waar je kan zwemmen of spelen, maar wat veel belangrijkers is (voor mij dan), is dat er een strook is van ongeveer 125m lang en 3 meter breed voor lang te kunnen zwemmen. Ooit hoorde ik de naam “triatlon strook”.

Heb al een paar training gedaan. Eerst eentje met mijn broer en zijn vriendin en daarna voelde ik mij comfortabel genoeg om alleen te gaan. Dan moest ik gewoon naar daar fietsen, alles in de locker steken en dan gewoon lopen naar het water.. en dan.. genieten…

Open water zwemmen is echt helemaal anders dan in het zwembad. Nu heb je soms stroming, je hebt geen besef waar je aan het zwemmen bent, ik bedoel daarmee dat ik na enkele slagen moet kijken waar ik dan ben. Heel vreemd wel.. Bij mijn eerste training voelde ik in het midden van de ‘strook’ belletjes onder mij, en zag dan ineens een vis onder mij doorzwemmen, echt verschieten was dat.. haha…
Wat een ervaring…

Ik heb ook een vlog in de maak voor de eerste meters. Blijf G-SportSE volgen op onze socials.
Tot de volgende,
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *