20231010_133534003_iOS

Met de tandem op 3-daagse

G-SportSE begon ik samen met Sander, mijn beste vriend en zal er altijd voor mij zijn. Enkele jaren maakten wij samen op dit kanaal content voor onze sporten, maar op een bepaald moment heeft Sander nu zijn eigen site (www.tandemteamdoublepower.be), en konden we elk ons ding doen. Tuurlijk zijn we elkaar niet vergeten, want we doen nog veel samen, en je leest op deze blog nog wel vaker iets van Sander.
Zoals jullie weten heeft Sander een visuele beperking, en doet hij ook veel aan sport, voornamelijk cyling, maar bij hem heet dat dan ParaCycling. Wat inhoud dat hij met een tandem rijd en koerst, maar ook soms met een piste tandem voor piste wedstrijden. Knap toch…

Onze aanpak van sporten is dus volledig anders, maar soms kunnen we ook dingen samen doen. Sinds enkele jaren doen wij soms fietstochten met de tandem, en daar wil ik het nu over hebben. Dit is altijd een groot avontuur, maar is zooooo leuk. Ook onze vriendschap wordt er wel sterker door dat kan ik alvast vertellen…

Het avontuur begon maandag ochtend met een trip naar Sander om van daaruit de dag erna vroeg te vertrekken richting Antwerpen, want dat is het plan. Vanuit Diest naar Antwerpen via de knooppunten, dit dan met een tandem met bagage van twee man erbij. Voor we vertrokken was de route 69,9km, maar door de omleiding was het uiteindelijk 81km.
De eerste kilometers waren in redelijk bebost gebeid met vele weien, wat veel bochten was en wetend dat we redelijk wat kilo’s bijhadden. Tegen de middag waren we al bij Olen, en daar was het de bedoeling om te eten, maar omdat we niet direct iets vonden, zijn we maar even doorgereden naar het shopping center daar dichtbij. Sander en ik kenden die plaats wel, van uitstappen die we al deden.

Na de lekkere burgers met steppengras zijn we verder gereden op wat het saaiste stuk van de rit moest worden, heel veel kilometers rechtdoor langs het kanaal. Maar best saai was het niet, want we konden beter babbelen doordat ik minder op de weg moest letten, er kwam toch amper verkeer, en we hebben mooie boten gezien en genoten van het uitzicht. Zoals gezegd was dit heel veel kilometers, denk dat er uiteindelijk 45 waren enkel langs het kanaal. Wel vervelend was dat we vaak moesten oversteken via een brug voor een omleiding, en dat is klimmen op de brug en dan bollen van de brug, en dat voelde toch soms wel zwaar aan. Het mag ook wel een beetje sport zijn hé…

Na een dikke drie uur fietsen was het (eindelijk) gedaan met het kanaal en kwamen we Antwerpen binnen. En dat was voor mij echt heel lastig, veel verkeer, zware fiets, de verkeersregels, kortom heel veel om rekening mee te houden. We kwamen Antwerpen binnen langs de kant van het sportpaleis, en zo moesten we heel de stad door om dan na een uurtje ons hotel te zien verschijnen. Ik was echt overprikkeld, door het vele verkeer dat gewoon door het rood reed en geen rekening kon houden met de regels. Dus bij aankomst hebben we de fiets in de beveiligde fietsenparking gezet en dan in het hotel op onze kamer gelegen. 81 kilometer dat is toch wel echt een mooie prestatie, dus de rust was dik verdiend, ook respect voor Sander, zou het met niemand anders willen doen…
Na een lekkere pizza dicht bij het hotel, zijn we vroeg gaan slapen. Morgen rustdag, en daar keken we beide wel naar uit.

Op dag twee hebben we uitgeslapen, en zijn dan op het dakterras gaan ontbijten. Wel echt een mooi zicht op de stad vanop dat terras. Een goede koffie voor Sander en een glas fruitsap voor mij bracht ons met de vraag “wat gaan wij vandaag doen?”.
We hadden de Meir afgewandeld, en wat winkeltjes gedaan. Ergens een koffietje gaan drinken, en dan s’middags iets gegeten, om dan in de namiddag rustig op de kamer te blijven. Want we wisten dat er nog een zware dag kwam…
We zijn wel eens gaan kijken naar dat 5 sterren hotel gaan kijken, maar daar kan je natuurlijk niet zomaar binnen, al konden we wel eens subtiel rondkijken aan de poort…
S’avonds zijn we naar een ribbetjes restaurant gegaan, was echt super, a vollenté ribbetjes en dat was echt heel lekker. Ik ben eens gaan kijken naar die keuken, en alles was daar voorzien om zoveel mogelijk van dat te maken.
Sander is toen nog even naar de bar gegaan, maar mijn kaarsje was uit, tijd om te gaan slapen…

Dag drie, de terugrit…
Ze gaven wat regen weer, maar in de voormiddag hebben we daar niet veel last van gehad. Ik had een andere route gevonden om vanuit het hotel sneller de stad uit te komen, want al dat verkeer, ik werd er zot van. Al na een half uurtje waren we de stad uit, en zaten we terug op het pad naast het kanaal.
Het ging allemaal veel vlotter als de heenrit. Dit kwam waarschijnlijk doordat we de baan beter kenden, maar denk ook dat ik de fiets beter begreep. Voordat we het wisten waren we al in Olen, waar wij terug in stedelijk gebied kwamen. S’Middags zijn we gaan eten in Westerlo en waren we echt al wel dicht bij Diest. Eerst nog wel een tussenstop gedaan in Averbode voor een ijsje, wat ineens ook onze laatste stop was.
Na een dik half uurtje kwamen we aan in Diest. Het zat erop, en het is echt heel vlot gegaan.

Mijn kaarsje was echt uit, na alles opgeruimd te hebben bij Sander zijn thuis, ben ik nog met de bus naar huis gegaan, en kon ik even bekomen van toch wel een totaal van 150km op drie dagen…
Het was super leuk, en nu een paar dagen rusten.

Tot de volgende
Elias H.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *