IMG_2841

Zeil je voor het eerst…?

Hoe ging het vooraf?

In de drukke weken voor de special Olympics Nationale spelen, heb ik gelukkig nog tijd voor andere dingen. Neem nu bijvoorbeeld de 10 Miles in Antwerpen, of het trainen met ons zwemteam van Leuven Aquatics.
Maar via de blog krijg ik soms ook leuke verzoekjes en uitnodigingen voor activiteiten van clubs of vrienden.
Enkele maanden geleden kreeg ik een uitnodiging binnen van het Unified Sailing team. Dat zijn de zeilers van Special Olympics die ook bijvoorbeeld mee gingen naar Berlijn. De ‘Unified’ in hun naam betekend dat ze sporten met atleten zonder en met een beperking.
Ik kon daar eens gaan kijken, maar ze vroegen vooral voor promotie te maken voor hun club en leden.
Voordat we verder gaan over hun team, even nog zeggen dat dit nog niet echt een promo bericht is, daarvoor ga ik een video apart maken. Die komt pas later na de nationale spelen….

Hoe ging het tijdens?

Het was vroeg opstaan, en had eerlijk gezegd ook wat zenuwen… Al keek ik er natuurlijk wel heel hard naar uit. Dus om kwart over 7 s’ochtends de trein nemen was het volledig waard. Vanaf het station van Antwerpen had ik veel hulp aan Marie, zij is een journaliste in opleiding en heeft al eerder samen gewerkt met Celine en mij. Zij kon dan helpen foto’s nemen, terwijl ik de rest in beeld bracht. Ideale combinatie leek het ons.
Maar goed, terug naar het verhaal… We waren als eerste daar bij het dok waar ze gingen zeilen. “Wat een rust” was het eerste wat ons opviel.
Waar we ook heel hard van verschoten, was dat er veel bij zeilen komt kijken, voordat ze het water op gaan. Had wel gedacht dat het niet simpel was, maar al die touwen, knopen, roer,.. noem maar op. We konden niet meer doen dan kijken hoe efficient ze waren in het klaarmaken van de (zeil-)boten.

Wat ik ook nog kwijt wil voordat we naar het varen zelf overgaan, is dat we heel hard op handen gedragen werden tijdens die hele dag. Heel vriendelijk team van atleten, begeleiders, ouders,… Dit moet voor hun (als atleten) aanvoelen als familie, en dat voelde Marie en ik echt wel…
Zelf kende ik Thibeau al een tijdje, en ik zag hem stralen over hoeveel hij weet en doet voor het G-Zeilen. Op een gegeven moment was hij zelf met mij een info sessie aan het geven toen enkele jongeren vroegen wat Special Olympics is. Toppers!!!

Het water op dan?

Je las het net dat er ook jongeren waren, en dat was ook voor mij een heel interessant gegeven. Want zo konden zij (de zeilers) laten zien wat ze doen, en dan waren wij niet de enige die niet veel van het zeilen kennen…
We gingen dus het water op met die jongeren, en dat ging best allemaal heel snel. Samen met hun vaarden we langs de zeilboten, en zo konden we foto’s en video’s maken van alles wat er gebeurden.

Slot

Al werden we ook heel nat, en kregen we het koud. Maar we hadden ook genoten.
Bedankt aan het Unified Sailing team dat we mochten komen, en jullie krijgen nog jullie promo video ergens na de special Olympics…


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *