Ontwerp zonder titel

Berlijn 1-Year ago… Wat is er na een jaar veranderd?

Op sociale media toonde ik de laatste dagen enkele reeksen met foto’s van onze mooie herinneringen van vorig jaar. Berlijn, (de Special Olympics World Games) heeft nog steeds impact op mij, ook na een jaar…

Erkenning voor G-Sport

Deze headline zegt eigenlijk genoeg, en vele mensen kunnen merken dit al. Maar dus G-Sport en Special Olympics is wel (veel) bekender geworden in de sport wereld. Niet alleen bij mensen uit de sport, maar ik merk ook ik het minder moet uitleggen wat Special Olympics eigenlijk is. Een mooie stap voorwaarts dus! Wel moet ik daarbij vooral BoundBreakers bedanken. Jullie kennen ze wel, de productie achter “Alles voor de Spelen” dat werd uitgezonden op VTM (Belgische tv zender). Ook wil ik de Belgische sport-journalisten bedanken voor ook veel errond te maken en publiceren, in het bijzonder “Sporza”.

Mensen leren kennen

Jullie hebben dat wel al gemerkt, maar die spelen hebben ook mooie vriendschappen gesmeed. Ik heb heel veel gehad aan heel de delegatie. Super tof team. De eerste dagen durf je niet veel mensen aanspreken omdat het allemaal nieuw was, en er toch wat stress was, maar dat liep al veel beter na een week. Niet enkel het team, maar we hebben ook mensen leren kennen van andere landen. Zowel atleten als vrijwilligers. Bijvoorbeeld het verhaal over Amanda, dat jullie jullie misschien nog herinneren, wat uiteindelijk heeft geleid tot een award in Amerika! Verder vond ik het vooral leuk om met andere atleten te praten in de stadia. Engels kennen hielp hier goed bij, al kon je dat natuurlijk niet van iedereen begrijpen. Al voelde je wel dat iedereen hetzelfde was “we communiceren met elkaar, ook al verstaan we elkaar niet”, was een mooie quote van mij tegenover Sporza…

Herinneren die bijblijven

Er waren zoveel mooie momenten die mij bijgebleven zijn. Het was echt een mooie tijd, al besefte je dat daar (nog) niet echt. Neem nu bijvoorbeeld de openingsceremonie, je maakt dat mee, en je geniet, maar het besef dat je een stadion binnen wandelt met 60.000 mensen rondom jou, dat is pas later…

De dagen waren daar lang, en je had weinig tijd om alles te laten bezinken. Eigenlijk was er best wel wat structuur eenmaal we in Berlijn waren en (bijna) elke dag naar het zwembad gingen. Wat we in Keulen eigenlijk niet hadden. Maar dus elke dag hetzelfde maakt ook dat je rust vind. Al werden de wedstrijden per dag wel belangrijker omdat je richting finales gaat. Om dan samen de medailles te krijgen met het team (of individueel) dat geeft ‘memories for life’.

Memories for life

Er was zoveel te vertellen over al de ervaringen en momenten van daar. En voor de verhalen wil ik je graag doorwijzen naar mijn blog posts over Berlijn, want het is teveel om op te sommen…

Een ervaring voor het leven, en ik ga dit nog lang voelen in mijn hart en leven. Mooie momenten om te koesteren met vele vriendschappen en mensen rondom mij!

Tot snel,

Elias

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *