20230405_112429784_iOS

Familiemoment voor Berlijn? Hu? Wat is dat?

Hallo volgers,
De Special Olympics komen dichterbij en dat brengt wel wat stress en druk met zich mee. Gelukkig zijn er ook leuke momenten, en over één van die momenten gaat dit bericht….
Terwijl de nationale spelen er heel snel gaan snel, is de voorbereiding voor Berlijn bijna afgelopen.
Dinsdag 2 mei was de dag dat we samen met heel de Belgische delegatie onze kleren en spullen konden gaan afhalen. Het passen hadden we al even geleden gedaan, tijdens het eerste stageweekend van Berlijn in september (alles daarover, vind je in dit bericht).

Natuurlijk was het meer dan dat. Wij als atleten kennen elkaar nu al heel goed, maar de ouders hadden elkaar nog nooit gezien. Wat doen ze dan bij SOB? Wel dat organiseren ze op diezelfde avond een familie info moment. Hier kregen wij ook heel veel info over de spelen daar in Berlijn. Bijvoorbeeld de exacte uren van vertrek en aankomst, maar ook de planning van de week Keulen en natuurlijk het evenement zelf. Uren en planning ga ik proberen te maken in een afzonderlijke pagina hier op onze website, dus dat ga ik nog wel doen.

Terug over de info avond…
Ik zei al dat we veel info hadden gehad, maar nu kan ik zelf ook al een paar dingen vertellen.
Ons sportieve avontuur is in het totaal exact twee weken lang, van maandag (12 juni) tot maandag (26 juni). Het zal een zware periode worden, maar ik heb er allemaal heel veel zin in. Wel ga ik wel hard moeten op mezelf letten, dat ik er zelf niet onder door ga. Gelukkig worden de atleten wel goed opgevolgd. Bij mij is het groepje (Belgian Beluga’s) hebben we twee super goede coaches die elke dag niet alleen het fysieke begeleiden maar vooral ook het mentale. Ik heb het al vaker gehoord van andere trainers en atleten die vorige keren zijn meegegaan dat het wel echt soms lang is, en vooral ook zware dagen zijn.

Natuurlijk is het niet altijd stress en sporten, er zijn ook hele leuke activiteiten gepland die twee weken. Zo gaan we bijvoorbeeld een namiddag bij Toyota langs, niet om een auto te kopen natuurlijk, maar Toyota is één van de hoofdsponsors van Special Olympics Belgium. Verder zijn er ook (kleine) feestjes die zowel met onze delegatie zijn als met andere landen zijn. Dus het is niet altijd enkel sport, er is ook ontspanning…

Zoals gezegd, ik zal nog wel een aparte pagina maken over Berlijn, daar kan ik wel wat informatie opzetten. Al kan ik wel zeggen dat er ook een App komt specifiek over de wereldspelen die gemaakt en beheerd is door Special Olympics International.

Tot zo ver de eerste info.
Volg zeker onze berichten verder op onze socials, en tot snel.
Elias H.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *