96e0af86-56dd-4d2a-9cc0-60eed491fb3c-1

Sporten maar ook genieten in het zuiden

Net als veel mensen zijn we het weer echt wel beu… er even tussenuit dan maar… Want deze week zijn we niet in Belgie te vinden, maar in het zuiden van Frankrijk.
Een mooie locatie om te vertoeven, maar ook een handige plaats op te trainen. Want de Triatlon eind volgende maand is niet lang meer. Je kan hier in Cassis van alles doen van sport, maar ik focus mij vooral op het zwemmen en wandelen. Over het zwemmen gesproken, heb zowel openwater trainingen als zwembad trainingen…

Rust en trainingen combineren…

Zoals ik al zei kan ik hier goed trainen, je kan het bijna als een stage zien voor zwemmen. Het enige verschil is dat het niet met een club is, maar met de familie. Ik heb al vaker gezegd dat ik het wel druk had gehad na al die drukke maanden van mei en juni, maar nu kan ik het rusten perfect combineren met sport. Neem nu bijvoorbeeld het zwemmen in het zwembad. Als ik dat in Aarschot doe, ben ik niet alleen en moet ik vroeg opstaan. Hier heb je een 20m bad waarbij je amper volk hebt.
Als je dan sport doet, maakt dan niet uit wat, dan maak je ook je hoofdje leeg. Het is zelfs zo goed, dat ik mijn volledige (sport-)planning kon maken voor komende maanden. Wat ook dringend moest gebeuren…

(Open-) water voelt meer en meer vertrouwd aan…

Hierboven kon je al lezen dat ik ook wel wat in de zee ging zwemmen. Eerste keer was het gewoon bij de kust, maar ook na het huren van een bootje, gingen we ‘snorkelen’ in de zee. De golven zijn niet zo hoog, maar ik moet steeds wennen aan de stroming, en als het zout water is, dan wordt je lichaam snel terug naar boven gehaald. Dit alles is natuurlijk belangrijk voor de grootste sport uitdaging van het jaar, want ik ga in september de Long Course Weekend doen in Nieuwpoort. Waarbij Nina (de vrouw achter SwinaBike) en ik deelnemen om 1,9KM te zwemmen in zeewater en het kanalen van Nieuwpoort. Dus ik kan best wel wat ervaring gebruiken… Enkele weken geleden voelde ik aan dat mijn zwemmen er wel een beetje achteruit ging, en dus dus voelde deze trainingen wel goed aan. Maar ook al twee keer 1000M zwemmen in het zwembad deed dit ten goede…

Duiken… Eerste keer in de zee

Op de planning stond ook een duiksessie in de zee. Iets waar ik heel hard naar uit keek. Als jullie deze blog goed volgen, dan weten jullie dat ik nog niet zo lang geleden dat ook deed op het Chellange weekend met Apojo. Maar nu dus in de zee, waarbij ik de vissen kon zien. Ik nam de GoPro mee, en maakten een mooie video, die je kan vinden op onze socials. Er wordt veel aandacht gegeven aan veiligheid en dat is terecht, want er zijn toch ook wel risico’s aan verbonden. Vorige keer deed ik het in een zwembad, en nu in de zee heb je vooral de diepte, waarbij je onderwater druk voelt… Heel anders dus, maar super hard van genoten en het was een zalige ervaring, én het smaakt naar meer…

Voila, de vakantie zit erop, tot snel
Elias

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *