zwem-logo-trans.png

Wat was het veel, daar in Geel!

Hallo volgers,
Het was de afgelopen week heel druk in mijn agenda, en het leek allemaal serieus wat er allemaal in stond, daarom eens een woordspeling in de titel. Al was het ook niet gelogen.
Dit verslag gaat over de zwemwedstrijd in Geel, en ja het was toch wel anders dan anders daar in de kempen. Daarom “wat was het veel, daar in Geel”…

Zoals ik al zei heb ik het voorbije week redelijk druk gehad. Had veel gesprekken rond de special olympics, maar daar wil ik het nu niet echt over hebben, het is nog ver weg, en daarom laat ik dat voor toekomstige berichten, al is er wel één gesprek dat wel van tel was op voorbije zondag in Geel.

Ik kreeg vorige week een mailtje via de socials van G-SportSE (blijf ons volgen, voor meer nieuws :), dat er iemand ons team wou volgen voor onze weg richting Berlijn. Ze wou graag al eens komen kijken naar ons team om eigenlijk ook kennis te maken met onze Belgian Beluga’s (zo gaan we waarschijnlijk ons zelf noemen als zwemteam). Gaat een mooie ervaring en herrinering zijn achteraf als haar portret over ons af is.
Het eerste uurtje heeft ze vooral gekeken naar ons en kreeg ik veel vragen van haar, maar ik moest natuurlijk ook zwemmen en tijden halen, dus na een uurtje zag ik ze praten met begeleiders van andere teams. Ik denk persoonlijk dat ze daar ook veel aan had, want een kijk op G-Sport vanuit een sporter of als een begeleider is toch wel soms anders…
Bij de pauze van de wedstrijd hebben we met ons Berlijn-team wel even samengezeten voor samen met haar te kijken hoe en wat.

Allemaal mooi en wel, maar het bleef wel een wedstrijd, dus wil ik wel ook wel vertellen hoe de wedstrijd zelf was, de hoofdredene waarom we daar waren natuurlijk.
Ik deed dus de bekende zwemnummers die ik ook ga doen in Berlijn en dan nog eentje voor de nationale spelen, dat betekend dus de 50 meter schoolslag, 50 meter crawl en dan nog de 25 meter vlinderslag. We begonnen met die eerste.
Na het wel stomme vallen van vorige wedstrijd, hadden we nu wel betere startblokken en had ik geen bang om weer te valen. Vorige keer bij de schoolslag kreeg ik al complimenten dat mijn onderwater fase wel al goed was, dus daar had ik geen stress voor, maar de techniek van wedstrijd schoolslag is wel anders dan wat de kinderen aangeleerd krijgen. Je zou het niet zeggen, maar ik heb van alle slagen toch wel het meeste werk gehad met die slag. Maar goed, we stonden op de blok klaar en vertrokken. In het begin ging het heel goed, maar toch ging het nog niet zo super, de snelheid zat er nog niet echt goed in. Al was het technisch nog best wel goed. Mooi resultaat wel, en het voelde goed, wel nog kleine puntjes voor verbetering, maar ja, we hebben nog wel tijd…

Toen was het tijd om te gaan vlinderen. Leuke term wel, vooral omdat het steeds met mijn team genootje Hans is, hij zwemt al redelijk lang vlinderslag, en heb veel van hem geleerd. Al moeten we wel nog steeds de Belgische kampioen voor ons laten. Het was wel nipt nog, maar hij blijft wel nog beter als ons, we zullen moeten zien later dit jaar….
De laatste nummers waren de 50 meter vrije slag. Eerst individueel en dan in aflossing. Voor mij was het vooral de bedoeling om rond de 30 seconden te blijven. Voor de corona ben ik er wel onder geraakt, maar weet niet of dat nog gaat lukken. Het resultaat voorbije zondag was 30″50 dus ja, we komen er misschien dat toch nog wel komende wedstrijden.

Dan hadden we de aflossingswedstrijden nog. Eerst met de Belgium Beluga’s de 4 X 25 meter vrije slag, en dat ging super goed. Dat komt zeker goed daar in Berlijn, heb er een goed oog in…
Natuurlijk ben ik nog steeds een zwemmer van Leuven Aquatics en hebben we ook een aflossing dan wel met 4 X 50 meter. Dat ging ook super goed, en haalden een mooie 3de plaats. Wat ben ik zo trots op ons team.

Zo zie je maar, het was druk in Geel. Snappen jullie nu de titel? “Wat was het veel in Geel”…
Tot snel,
Elias H.

 

met dank aan @marievandyck voor de foto’s en video.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *