09827e43-20ec-4c94-bfa6-788bffb57048

Weekendje Durbuy

Het is nu een tijdje wat rustig op onze blog. We maken niet zoveel mee, maar toch zijn er interessante weken en weekends. Veel sport, maar meer en meer ook ontspanning.

In dit blog bericht neem ik je mee naar Durbuy waar ik samen met familie een leuk weekendje had. Ik had al veel gehoord van Durbuy maar wat je daar allemaal kan doen is gewoon top.
Even de situatie schetsen… ik was dus met de familie een weekendje in de Ardennen, en we hebben van alle leuke sportieve activiteiten gedaan. Gelukkig was er nog wel een leuke afwisseling met plezier. Niet veel gezwommen (1 keer maar), maar vooral genoten.

Beeld van de ingang Durbuy Adventure Valley

Zaterdag zijn we om 9u30 vertrokken naar de Adventure Valley, waar dus de meeste activiteiten waren. We hadden gekozen voor de Dag pass, en dat was super leuk. In het begin dacht ik dat echt druk ging zijn, maar dat viel echt wel goed mee. Hoe verder we gingen in het park, hoe meer ik het gevoel kreeg van een pretpark. Klinkt raar, maar eigenlijk is het hetzelfde concept, alleen sport je in plaats van bv in een achtbaan te gaan. Zeker als je weet dat je ook moet aanschuiven aan de ‘attracties’. Zo lijkt het toch echt op een pretpark he?…

Het eerste wat ons direct opviel, was dat er een grote soort van glijbaan was met banden, zag er heel nice uit. Nog iets wat je vaak hebt als je pretpark in gaat, dat je dan ineens iets ziet en dan zegt “wooow, dat moeten we doen”… Wij dus allemaal van de glijbaan, of toch beginnen met aanschuiven. Eenmaal een band genomen, gingen we naar boven, want het was toch wel even klimmen (stappend bedoel ik dan) tot boven. Als we boven waren moesten we even wachten omdat er kinderen dan toch niet meer durfde. Ik ging als eerste, en nam mijn GoPro mee voor een filmpje te maken (die vind je hieronder)…
Dikke pret was het zeker, en vooral dat ging heel snel.

De glijbaan met banden bij Durbuy Adventure Valley

Nadat we met de banden van de glijbaan waren geweest zijn we dieper het bos in gegaan voor het echte werk, namelijk klimmen in de bomen. Daarmee bedoel ik een hoogteparcours tussen de bomen. Normaal heb ik schrik op hoogtes, maar dit ging gelukkig en het was niet al te hoog. Ook waren er verschillende niveau’s van routes, dus voor ieder wat wils. Ikzelf heb één ‘gewone’ route gedaan, en dan later na de middag het zipline parcours gedaan (van plateau tot plateau met een katrol), echt super leuk.

Zip line bij Durbuy Adventure Valley

Tegen de namiddag hadden we nog iets super intensief gepland, en dat heette ‘fast tag’. Het bestond uit drie kamers, waarbij het bij de eerste kamer aankwam op teamwork, je moest puzzels oplossen en zo codes verzamelen om daarmee dan naar de volgende room te gaan, beetje zoals een escape room. De twee andere kamers zijn eigenlijk meer parcours, en dan bedoel ik parcours van lopen, klimmen en springen. Super intens, ik dacht dat ik een goede conditie had, maar dit was toch echt wel next level. En tijdens dat lopen enzo, moesten we met een bandje knoppen aantikken, wat soms echt hoog en moeilijk was, sommige waren meer punten waard dan andere, dus als de tijd op was, was het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te halen. Na die activiteit was ik echt dood op. Op zo een weekendje met familie slaap je zoizo al minder…

Mooie foto bij Durbuy Adventure Valley

De laatste dag hebben we nog enkel in de voormiddag het lazer shooten gedaan. Dat concept kennen er wel meerdere, en dat spreekt voor zich. Al vond ik de room zelf niet zo heel speciaal, maar leuk was het wel. Leuke activiteit om het weekend mee af te sluiten. Moe maar vooral genoten van alles.
Bedankt Durbuy

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *